Search

Twee maanden vooraf al bijna uitverkocht

PJ (Pieterjan Corselis) en Christophe Rommens (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 8 april vindt in het CC ’t Spoor ‘Harelbeke Schlagert’ plaats. Voor kaartjes moet je snel zijn. Er zijn er nog slechts een 100-tal ter beschikking. De VIP-kaarten zijn al uitverkocht.

Dat Harelbeke Schlagert elk jaar weer een succes is, daar bestaat geen twijfel over.

“Het begon in 2013 in de voetbal toen we iets aan onze tornooien wilden linken”, vertelt Christophe Rommens. “We begonnen in de tent tussen de voetbalvelden en veranderden al enkele keren van locatie.”

Vorig jaar week het festival uit naar een enorme tent op het Marktplein van Harelbeke. “We waren trots want we hadden een mooie locatie, met 1.200 man veel volk, het was fijn en er was geen miserie. Het is natuurlijk belangrijk als je uitbreidt, dat je iets meer over hebt, maar toen we echter de rekening maakten, hadden we slechts evenveel geld over voor het goede doel dan toen we het kleiner aanpakten en minder werk hadden”, stelt Christophe Rommens. “De grote tent betekende een kost van 17.000 euro meer dan we in ’t Spoor moesten betalen en er kwamen geen subsidies. Daarom bezinden we ons, en keren we dit jaar voor de 8ste editie terug naar ’t Spoor in Harelbeke.”

Nog 100 kaarten

Op 8 april kunnen 500 mensen naar Harelbeke Schlagert komen, en de verkoop loopt goed. “We verdubbelden de prijs voor een VIP-ticket naar 150 euro, maar breidden hiervoor op vraag van de sponsors het arragement uit met eten en drank tot het optreden van de laatste artiest. De 200 VIP-kaarten zijn ondertussen al allemaal de deur uit.”

Van de 300 gewone kaarten zijn er momenteel – 2 maanden voor het festival – nog slechts een derde over.

Wie nog snel een plaatsje wenst te bemachtigen kan reserveren via https://harelbeke-schlagert.eventsquare.co/nl/ft5qytqj0pad

Het Ventiel, de organisatie voor mensen met jongdementie en hun familie is het goede doel waar een deel van de opbrengst van het festival naar toe gaat.

Presentatie

Pieterjan Corselis (36) – in de muziekwereld gekend als PJ – presenteert Harelbeke Schlagert voor de tweede keer. Pieterjan, die in Harelbeke woont maar van Kuurne afkomstig is, is van opleiding muzikant. Hij is pianist en saxofonist. Toen ik jonger was heb ik nog in het orkest Vooruit uit Harelbeke gespeeld en ik speel af en toe eens mee met Moed en Vlijt uit Kuurne.

Pieterjan zingt ook in het Nederlands. In januari 2020 kwam zijn eerste single uit. Ondertussen is hij aan zijn derde toe.

“Vorig jaar kon ik al enkele mooie projecten doen. Ik deed voorprogramma’s van optredens van Dana Winner, Sergio, De Romeo’s, enz… Je leert zo ook verschillende artiesten kennen.”

“Christophe Rommens contacteerde me vorig jaar om te presenteren. Ik had al een paar interviews achter de rug op Ment TV met Herbert Verhaeghe, en ik werd gesteund en kreeg richtlijnen van wijlen Ignace Crombé.” Op vraag van Ignace nam Pieterjan in het najaar ook de presentatie van Deerlijk Statie Kermis van hem over.

Op Harelbeke Schlagert is PJ voor het presenteren gestart met het zingen van een nummer.

Affiche

Harelbeke Schlagert pakt opnieuw uit met een affiche om U tegen te zeggen. Vanaf 20 uur bijt Danny Diego de spits af. “Hij is een opkomend talent. Hij komt voor het eerst naar Harelbeke en is heel enthousiast!”

“We boekten jaren aan een stuk Gene Thomas en Willy Sommers, maar dit jaar gingen we met Bart Kaëll en Christophe voor enkele andere kleppers. Het is ondertussen ook al de vierde keer dat we Bart Kaëll boeken.”

Yves Seghers is ook bijna een vaste waarde op de affiche geworden en Filip D’haeze die vorig jaar solo kwam, sluit nu rond middernacht het festival af met zijn groep Swoop. “Johan Veugeleers was vorig jaar zeer goed en komt terug en ook Dennie Christian is al jaren een vaste waarde in de schlagerwereld.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.