Search

Twee jonge regisseurs aan het werk in Rollegem

copyright foto Els Deleu

In het weekend van 26 tot 28 april brengt jongerentheater Tresor uit Rollegem de voorstellingen van ‘Strafstudie’. Met Tristan Delrue en Victor Vanelverdinghe zijn er twee jonge regisseurs aan het werk bij dat stuk.

Twee jonge regisseurs

De regisseurs zijn Tristan Delrue uit Marke die 25 jaar is en Victor Vanelverdinghe uit Rollegem die ook 25 jaar wordt. Beiden startten bij Tresor van bij de opstart van deze jongerengroep en spelen nu ook bij Trees. Tristan speelde sinds zijn 12de nog elk jaar mee met Tresor. “Vorig jaar moesten enkele oudere spelers mee het stuk trekken.”

De jonge regisseurs zijn tevreden dat de jongeren echt in hun rolletjes kruipen. “Je krijgt als regisseur veel van de jongeren terug.”

Tristan was van plan om nog een regiecursus te volgen, maar dat kwam er nog niet van. “Ik heb natuurlijk al veel verschillende manieren van regie gezien en ook wel gezien wat voor mij werkt.” Tristan studeerde kunstwetenschappen in Gent en is nog zoekend wat hij nog zal doen. “Alles staat eventjes op pauze”, zegt hij.

Victor zag al veel toneel en stond ook zes jaar in de Chiroleiding, iets wat hem nu als regisseur bij de jongeren goed van pas komt. In het dagelijks leven werkt Victor bij Ago Jobs in Kortrijk.

“We zijn de mensen van toneelgroep Trees dankbaar dat ze ons zo goed bijstaan. Ook de ouders werkten met het decor en de jongeren hielpen met schilderen. Achter de schermen is er een mix van mensen van Toneelgroep Trees en jongerentoneel Tresor actief.

Inhoud

Het stuk Strafstudie gaat over tien jongeren die opgesloten geraken in het strafstudielokaal, waar ze noodgedwongen moeten overnachten. De dag erop is er pedagogische studiedag, waardoor er dus weer niemand op school is.  “In het stuk komen ervaringen aan bod zoals ontmoetingen op een onverwachte plaats, onderlinge relaties tussen jongeren, het leven met elkaar en het elkaar aanvaarden”, vertellen Victor en Tristan.

“Dat stuk van auteur Stijn Dewolf werd gekozen, doordat de jongeren van Tresor zelf vroegen om minder fantasie te spelen. Nu is het een stuk dat meer in hun leefwereld ligt. Het gaat over tieners en pubers en wat er bij hen leeft, zoals bv. verliefdheid, angsten en fantasieën die ze tegenover elkaar hebben.”

Cast

De cast bestaat uit 10 leerlingen en enkele personages die in hun dromen – die dus gespeeld worden terwijl ze slapen – voorkomen. De acteurs zijn Tobin Blondeel, Anna Bouckaert, Ella Dehaene, Libaut Dejonckere, Ibe Dubus, Bo Dubus, Wannes Tanghe, Estelle Vanhaverbeke, Tom Van Bever, Cédric Vanoverberghe en Renée Viaene uit Rollegem, Gauthier Debruyne uit Heule, Lena Vandemaele en Lore Vandemaele uit Marke en Ward Vanelverdinghe die in Gent woont. Ward is de enige die geen tiener is. Hij is een extra personage in de dromen. De andere spelers zijn tussen de 12 en de 18 jaar.

Wannes, Renée, Gauthier, Lena en Lore zijn nieuw bij Tresor.

Praktisch

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 april, telkens om 20 uur en op zondag 28 april om 15 uur in het PC in de Tombroekstraat 2 in Rollegem.

Kaarten kosten 8 euro voor wie meer dan 18 jaar is. Van 6 tot 18 jaar betaal je 5 euro en wie jonger is dan 6 jaar mag gratis meekomen.

Reserveren doe je op jongerentheatertresor@gmail.com of na 17 uur op 0473 25 14 33. De plaatsen zijn niet genummerd.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.