Twee basisscholen in Groot-Wevelgem krijgen een financieel duwtje

copyright foto Els Deleu

Basisscholen De Waterlelie uit Moorsele en De Posthoorn uit Wevelgem ontvingen een cheque voor deelname aan ‘Operatie Proper’ en hun initiatieven naar duurzaamheid toe.


De gemeente doet een oproep aan scholen en jeugdbewegingen om zich nog in te schrijven voor dit schooljaar voor de ‘Operatie Proper’, een initiatief van Mooimakers dat via een beloningssysteem scholen en verenigingen warm maakt om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. “Veel scholen zijn met Milieu Op School bezig, waarom zouden ze dan niet mee genieten van de financiële duwtjes die ermee gepaard gaan?”

Vrije Basisschool De Waterlelie in Moorsele nam in 2021-2022 opnieuw deel aan Operatie Proper’. Basisschool De Posthoorn stapte vorig jaar een eerste keer in het project. Ze kregen nu hun subsidie. De Waterlelie kreeg een cheque van 900 euro en De Posthoorn één van 600 euro volgens de actiepunten waaraan ze voldeden.

“Het is vaak geen grote moeite want veel scholen en jeugdbewegingen organiseren al veel acties naar duurzaamheid toe. Er kunnen uiteraard ook eigen initiatieven uitgewerkt worden.”

Wevelgem is aangesloten bij Mooimakers, het Vlaams initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de Ovam, Fost Plus en de VVSG.

Naast de scholen ontvangt ook de gemeente een subsidie voor haar inspanningen om jongeren warm te maken.

Nog tot eind oktober kunnen scholen en jeugdbewegingen zich aanmelden via www.mooimakers.be/partner/operatie-proper.

Bij de overhandiging van de cheques voor De Waterlelie en De Posthoorn toonden enkele ‘MOSsertjes’ van De Posthoorn hoe afval gesorteerd moet worden en stimuleerden ze om herbruikbare brood-, koekjes- en fruitdozen en waterflessen te gebruiken.

error: Content is protected !!