Search

Trix kon nog met de hele familie haar 101° verjaardag vieren

wijlen Trix Aernoudts op haar 101° verjaardag

Op vrijdag 16 december is Beatrixe Aernoudts rustig overleden in Kortrijk. Ze werd de laatste drie weken van haar leven supergoed en met veel geduld en respect verzorgd in het AZ Groeninge.

Beatrixe werd op 27 mei 1921 geboren in Westkapelle, een deelgemeente van Knokke-Heist. Ze was de derde van de acht kinderen van dokter Aernoudts en Virginie Calon. Ze was gekend en werd aangesproken als Trix.

Trix was de weduwe van André Cambien. Het koppel vestigde zich na het huwelijk in de Leopoldstraat en later in de Vaartstraat in Kortrijk. Daar runde André een brandstoffenhandel. Trix bood daar honderden mensen een aperitief aan. Iedereen was welkom.

Later gingen André en Trix in de Diksmuidekaai wonen en na hun pensioen trokken ze naar een appartement in de Gentstraat, waar ze zo’n zeven jaar woonden. De laatste 21 jaar woonde Trix in een assistentiewoning in residentie Guido Gezelle van het woonzorgcentrum Sint-Carolus in de Langemeersstraat in Kortrijk.  

De vijf kinderen zijn Anne (met Eric Sagaert), Jan (met Lut De Rijdt), Karel (met Martine d’Herbigny), Frank (met Myriam Rogiers) en Pol.

Er zijn 15 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen. Het achtste achterkleinkindje is op komst.

Trix kon zeer goed naaien en maakte de kledij voor haar kinderen zelf. Ze was ook gekend voor haar kookkunsten. Ze had nog leren koken in de kostschool. Trix stond voor iedereen ten dienste en velen mochten mee aan tafel schuiven. Ze was ook heel attent om familie en vrienden verjaardagskaartjes met een positieve boodschap te sturen. Ze hield zelfs een dagboek met verjaardagen bij. Door veel mensen werd Trix als een tweede moeder gezien. Ze was ook altijd dankbaar, enthousiast en optimistisch en klaagde nooit.

Trix was lid van de Wikings en fietste veel.

Ze keek de laatste jaren veel televisie en las boeken. Ze bleef over alles op de hoogte.

Ze genoot enorm van het bezoek van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en ging ook graag zelf op bezoek bij familie.

In mei van dit jaar kon Trix nog haar 101° verjaardag vieren met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 23 december om 11 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan het Deken Zegerplein in Kortrijk.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.