Search

Tombroek Koerse eert Dany op de interclub

Copyright foto Els Deleu

De eerste wedstrijd die Tombroek Koerse dit jaar organiseert is de Grote Prijs Tombroek Koerse – Memorial Dany Mistiaen op zaterdag 9 april.

“Na twee jaar stilliggen in het voorjaar schakelden we dit jaar over op een Interclub Nationaal voor Junioren U19”, begint koersdirecteur David Delva uit Bellegem. Samen met Massimo Vanlancker uit Rollegem, Dirk Heye uit Kooigem en André Desmet en Henny Dubrul, beiden uit Aalbeke maakt David deel uit van de sportieve cel binnen het bestuur van Tombroek Koerse. Matthieu Mistiaen uit Aalbeke en zijn mama Jenny Dierick uit Rollegem vormen de financiële cel.

Dany

Op 9 april om 12 uur is er ploegvoorstelling op het podium.

Start en aankomst van de koers van 118 km over 9 ronden op 9 april  is voorzien aan Café Palace in Rollegem. De koers start om 13 uur. Er zijn 25 ploegen, met onder hen twee Franse en een Nederlandse ploeg. “We zochten doelbewust nog geen overzeese ploegen omwille van Covid, want we vreesden bij de inschrijvingen nog dat er een kans bestond dat ze niet zouden mogen overkomen.” De inschrijvingen werden nationaal geregeld en zijn afgelopen. Er komen in totaal 150 renners aan de start. “De top 15 uit de Beker van België zal aanwezig zijn. Het wordt dus een hoogstaande koers”, aldus David. “Telkens moeten de renners ook de beklimming van ’t Kruiske doen en er is een bergprijs in de Leuzestraat.”

Deze wedstrijd wordt ook een memorial Dany Mistiaen. Dany, de echtgenoot van Jenny Dierick, en de vader van Matthieu Mistiaen, zaakvoerder van café Palace, was één van de oprichters van de club. Dany, die nog altijd bestuurslid van Tombroek Koerse was, overleed vorig jaar in oktober na een slepende ziekte. “Hij was een man van weinig woorden, doch een man met inzicht en iemand die de club steevast een warm hart toebracht”, luidt het bij de bestuursleden.

Plannen

Vorig jaar in oktober kon de laatste editie van de roadseries voor beloften georganiseerd worden. “Het was een uitgestelde koers van april vorig jaar.” In samenwerking met de Rollofeesten wordt er in augustus weer een criterium georganiseerd. Dat zal er één voor dames zijn. “We zijn ook aan het uitkijken om in september eventueel een wedstrijd voor beloften te organiseren, nu Café Palace recentelijk het lokaal werd van een fanclub voor de Rollegemse belofte Ramses Debruyne. Lid worden van deze fanclub kan nog altijd in Café Palace in het centrum van Rollegem.

Er is ter gelegenheid van GP Tombroek – Memorial Dany Mistiaen mogelijkheid om ’s middags aan te schuiven aan een uitgebreide barbecue in het PC in Rollegem. Dat is ter hoogte van de start, aankomst en het podium. Inschrijven aan 25 euro per persoon, aperitief en koffie inbegrepen kan in café Palace Rollegem of via 0476 99 60 58.

www.tombroekkoerse.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.