Search

Toch weer vakantiewerking op school

Jonas en Thalita (copyright foto Els Deleu)

Nadat de speelpleinwerking Nesté die op school in Bellegem vakantiewerking organiseerde stopte, is er toch een nieuwe oplossing uit de bus gekomen voor de kinderen in Bellegem. Jonas Parmentier (28) uit Kooigem pakt uit met doe- en sportkampen, om te beginnen tijdens de grote vakantie. Zijn vrouw Thalita Verbeke zal hem bijstaan.

Jonas Parmentier en Thalita Verbeke wonen nog maar anderhalf jaar in Kooigem. Jonas is afkomstig uit Anzegem en Thalita komt uit Wielsbeke/Olsene. Het koppel ging in Waregem wonen en verhuisde dan naar Wielsbeke. “Na de stilgeboorte van ons zoontje Mathis in 2020 voelde het niet meer goed in ons huis. We zijn de rust komen opzoeken in Kooigem. Onze dochter Iluna (4) gaat in Bellegem naar school. We hebben met Maïté nog een dochtertje van 1 jaar.”

Animatiesector

Jonas en Thalita deden samen nog monitorenwerk bij ABS-vakantiekampen. Tot aan de coronaperiode werkte Jonas in sport- en teambuildingskampen. Nu is hij planning-coördinator bij TK Solutions. Op 1 juli 2020 startte Jonas ook zijn bijberoep bij Parm-Events op. Hij verhuurt spelmateriaal, attracties en springkastelen en organiseert kampen. “Ik miste de animatiesector”, zegt hij.

Thalita die als laborante werkt en milieuonderzoek doet in een bedrijf in Wevelgem zal meehelpen met de kampen.

In zijn vrije tijd heeft Jonas altijd gevoetbald. Met de kindjes is hij overgeschakeld naar het zwemmen. Thalita heeft altijd judo gedaan. Met haar zwangerschappen is ze daarmee gestopt en nu volgt ze groepslessen fitness in Lago Zwevegem.

“We doen ook graag uitstappen.”

Beleven

Jonas leeft met het idee dat kinderen moeten dingen beleven door te sporten en spelenderwijs activiteiten en spelletjes te doen.

“Dan zag ik een oproep van stad Kortrijk dat er initiatieven gezocht werden voor de vakantie in Bellegem. Ik heb voorgesteld om sport- en doekampen te organiseren en dat werd goedgekeurd.

Jonas werkt met thema’s en zal ook zijn verhuurmateriaal gebruiken.

“We zoeken nog animatoren die tegen een vergoeding willen helpen bij de kampen. We hebben er al enkele uit de familie die sport studeren. Zeker voor bij de kleuters willen we graag studenten kleuteronderwijs/opvoeders.

De kampen

De kampen vinden plaats van 9 tot 16 uur. “Er is opvang vanaf 7.45 uur ’s morgens en tot 17.15 uur ’s avonds. We weten dat het puzzelen is voor de ouders en willen hierin tegemoet komen.”

De kampen worden ingedeeld volgens leeftijd. Er zijn kampen in de week van 3 tot en met 7 juli, in de week van 10 tot en met 14 juli en in de week van 21 tot en met 25 augustus.

Voor de kleuters wordt het thema voor de eerste week ‘Welkom in sprookjesland’, voor de tweede week ‘Mini-superhelden’ en voor de laatste week ‘dierenplezier’.

De groep van 7 tot 9 jaar krijgt voor het eerste en het derde kamp het thema ‘zomerkriebels’ voorgeschoteld – weliswaar met een verschillende invulling – en voor het tweede kamp is het thema ‘dinoworld’.

Voor de groep van 10 tot 12 jaar is het thema voor de eerste en de derde week ‘active gaming’. “Daar willen we het gameverhaal naar de echte wereld brengen. Er zit daar een stukje toekomst in met bv. lasergames en VR (Virtual Reality).

Voor de tweede week is het thema voor de oudste groep ‘olympische zomerspelen’.

De prijzen hield Jonas bewust laag door de overstap van speelpleinwerking naar omnisport- en doekampen. “Kleuters betalen 80 euro voor een week, en de kinderen van de lagere school betalen 90 euro. Het active gaming kamp zal 130 euro bedragen door de duurdere activiteiten die er in verwerkt zijn.”

Jonas wil de kinderen iets plezants geven. “We weten door onze eigen ervaring dat je opvang nodig hebt tijdens de grote vakantie en we moeten iets kunnen bieden dat geen stukken van mensen kost.”

Uitbreidingsmogelijkheden ziet Jonas eventueel nog voor de paasvakantie van volgend jaar.

Inschrijven voor kampen kan via https://www.parmevents.be/sportkampen?fbclid=IwAR2VHPJTrM8HL-9tXPtibYPZgfSVSnRrZ6AS6sBGWBJenaNzqNoMTtO8JsE

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.