Tjorvina blijft directeur

copyright foto Els Deleu

Tjorvina Vandemoortele (40) blijft de directeur van de kleuterschool van De Gulleboom op de campus Dorpsplein in Gullegem. Na een interim van zes maanden werd ze nu aangesteld als directeur.

Tijdens een interim van zes maanden verving Tjorvina de vroegere directeur Reinald Baeyens die inspecteur werd. “In mei werd de vacature opengesteld voor iedereen, nu ook buiten de scholengemeenschap. Ik heb dus opnieuw gesolliciteerd en kan nu directeur blijven”, aldus Tjorvina.

Tjorvina

Tjorvina is afkomstig uit Moorsele en woont nu met haar man en twee kinderen van 16 en 13 jaar in Sint-Eloois-Winkel.

In haar vrije tijd gaat Tjorvina veel supporteren voor haar zoon die voetbal en volleybal speelt. “Ik ga ook héél graag wandelen en als ik tijd heb hou ik van boeken lezen.”

Tjorvina studeerde voor kleuterleidster aan de Katho in Tielt.

“Ik startte met enkele interims in verschillende gemeenten en begon 15 jaar geleden in de Wijnbergschool in Wevelgem”, begint Tjorvina. “Ik stond er vooral in het tweede kleuter en in de graadsklas met tweede en derde kleuter. Ik deed er laatst ook al vier jaar beleidsondersteuning.”

Nu volgt Tjorvina de driejarige opleiding ProfS voor beginnende schoolleiders.

Doordat de interim van zes maanden intern geregeld werd binnen de scholengemeenschap, kon Tjorvina als eens proeven van het directeurschap. “Het was alvast heel boeiend en echt eens heel wat anders”, zegt ze. “Ik werd ook goed gesteund door iemand die hier al beleidsondersteuning deed.

Tjorvina solliciteerde bewust niet bij de directiewissel enkele jaren geleden in haar eigen team in de Wijnbergschool. “Hier in Gullegem heb ik de stap wél gezet. Ik heb alvast al heel wat expertise in het kleuter. Het deed in het begin een beetje raar om minder bij de kinderen zelf te zijn, maar ik let er wel op dat ik die voeling met de kinderen blijf houden en loop hier op school ook genoeg rond. Mijn grootste uitdaging was alle kinderen bij naam kennen. Hier heb ik tijdens de grote vakantie ook op geoefend.”

De school

Tjorvina is tevreden over de campus en vindt dat ze er goed bezig zijn. “We kijken waar er noden zijn en wat de leerkrachten willen.”

Met onder meer 340 kleuters en 15 klassen is De Gulleboom een grote school.

“We krijgen hier een nieuwe sporthal ook een nieuwe refter. In het najaar van 2024 zou men beginnen bouwen aan de sporthal. Er zijn ook nog plannen voor aanpassingen in de klassen.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.