Tijdelijke wissels in het schepencollege en de gemeenteraad

Schepen Thomas Guillemyn (copyright foto Els Deleu)

Bij de cd&v in Harelbeke zijn er enkele tijdelijke wissels in het schepencollege en de gemeenteraad, aangezien schepen Lynn Callewaert uit Hulste op moederschapsrust gaat.

Tijdens de gemeenteraad van maandag 23 januari in Harelbeke, legde gemeenteraadslid Thomas Guillemyn (30)  uit Stasegem de eed af als schepen. Stijn Soetaert uit Bavikhove vervangt Lynn als gemeenteraadslid.

Thomas

Thomas Guillemyn komt uit een gezin van 15 kinderen uit Stasegem. Samen met zijn vriendin Laura Coussement woont hij ook in Stasegem. Het koppel verwacht in maart een eerste kindje.

Thomas werkt als planner op een technische dienst in Nazareth. Hij is al vier jaar gemeenteraadslid.

Naast schepen van Welzijn, Zorg en Lokaal Mondiaal Beleid zal Thomas ook plaatsvervangend voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst en voorzitter van het Zorgbedrijf Harelbeke zijn.

Thomas is oud-leider van Chiro Stasegem. “Ik ga nog altijd mee op kamp om te koken”, vertelt hij. Thomas is ook nog penningmeester voor de Chiro.

Hij doet ook nog Stasegem Kermis, samen met de twee leidingsgroepen van Chiro Stasegem en de Scouts.

Daarnaast is hij al 15 jaar vrijwilliger in het Jeugdhuis De Salamander in Harelbeke en maakt hij deel uit van het bestuur van STAP.

Stijn Soetaert

Stijn Soetaert uit Bavikhove legde de eed af als gemeenteraadslid. Als vervangend gemeenteraadslid is Stijn terug van weggeweest. Stijn is een culturele duizendpoot, is actief in het oudercomité de Wingerd, is oud-leider van de Chiro Bavikhove en is vooral gekend als DJ Pulle.

error: De inhoud is beschermd!