Search

Tien kandidaten willen ’t Kelegat van Kortrijk worden

de kandidaten (Ine ontbreekt op de foto) - copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 15 juni wordt de wedstrijd ’t Kelegat van Kortrijk betwist in het OC De Troubadour in Bissegem. De organisatie is voor de derde keer in handen van de Mainstream Music Band (MMB) die na corona met het idee op de proppen kwam.

De zangwedstrijd is ondertussen een begrip geworden. Van verschillende kanten komen inschrijvingen. Er worden echter elk jaar maar 10 deelnemers toegelaten.

“Het concept blijft hetzelfde”, stelt Bram Maes van MMB. “Uit een lijst van 160 nummers mogen de kandidaten er één kiezen dat ze zullen brengen op 15 juni. De Mainstream Music Band begeleidt de deelnemers die dus zingen op live muziek. Er zijn in aanloop van de wedstrijd een aantal repetities samen met de band in het repetitielokaal in Bellegem.

Er worden punten gegeven door het publiek, door de muzikanten en door een jury. Wie ’t Kelegat van Kortrijk wint mag zijn/haar nummer brengen op de Eindejaarsshow van de Mainstream Music Band.

“De meesten onder de deelnemers zijn wel wat geschoold, maar toch is de wedstrijd laagdrempelig. Voor de meesten is het een uitgelezen kans om eens te zingen met een semi-professionele bigband. Het is een ervaring, en als je wint, is dat natuurlijk ook mooi meegenomen.”

De trofee zal overhandigd worden door Kimberly Penez, de winnares van vorig jaar.

De deelnemers

De tien deelnemers zijn Anja Vandenbogaerde uit Marke, Caroline Devriese en Lies Verhegge uit Harelbeke, Hanne Nuyttens uit Hulste, Anne De Meyst en Joline Vankeirsbilck uit Waregem, Ine Byttebier uit Ingelmunster, Sophie Ghequière uit Rumbeke, Joke Claus uit Zonnebeke (nam 2 jaar geleden ook deel) en Kris Van der Biest uit Geraardsbergen.

Wie wenst naar de show van ’t Kelegat van Kortrijk te komen op zaterdag 15 juni om 20 uur in het OC De Troubadour bestelt kaarten aan 10 euro per persoon via https://ticket3.cloud/mmband/kelegat

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.