Search

“’t goa were skwoine zin”

De cast van De Spatjes - Marc Vanoutryve en Martine Degraeve ontbreken op de foto

De Spatjes, die vorig jaar voor hun 90 jaar ontvangen werden op het Kortrijkse stadhuis, zijn in volle voorbereiding van hun revue op Overleie. De reservaties startten gisteren en er waren in vijf uur tijd al meer dan 1.000 plaatsen gereserveerd. “’t goa were skwoine zin”, prijkt er op de affiche.

De Spatjes zitten ondertussen aan hun 91ste speeljaar.

Voor de revue ‘De Spatjes ip ulder skwoinst’ staan er maar liefst 15 acteurs en actrices op het podium van het Parochiaal Centrum Overleie in Kortrijk.

Er is een grote verscheidenheid van leeftijden bij de acteurs die tussen de 15 en 82 jaar zijn. “Opvolging is dus verzekerd!”

De acteurs en actrices zijn Marc Vanoutryve, Martine Degraeve, Gilva Vercampt, Patrick Vandorpe, Annie Van Belle en Chaila Goethals uit Kortrijk, Wim Van Elslander en Hilde Callewaert uit Wevelgem, Nelle en Warre Van Elslander uit Wevelgem/Rumbeke, Christophe Vandenberghe uit Bissegem, Krist Vanoutryve uit Zwevegem, Yves Vandevelde uit Marke, en Ines Roosen en Mirthe Vernou uit Heule.

Wim Van Elslander is opnieuw de auteur en de regisseur.

De dansgroep Dance Flavour uit Heule zorgt voor enkele dansjes tussendoor.

65 jaar

Voor Marc Vanoutryve (82) is het dit jaar 65 jaar geleden dat hij er voor het eerst bij was. Marc speelde in het begin verschillende rollen, tot hij vele jaren geleden het personage ‘Jantje’ begon te spelen. Sindsdien kruipt Marc jaarlijks in de rol van deze ‘gezettepiet’. Hij begon in 1959 nadat zijn broer Luc er twee jaar voordien mee begonnen was. Luc, die vorig jaar overleden is vertolkte de rol van Leire. Marc regisseerde de revue ook een dertigtal keer, terwijl hij ook meespeelde. Ondertussen speelt ook Martine, Marcs vrouw mee en Krist, Marcs petekind en zoon van Luc is op scène al 39 jaar ‘Bernard, de wijkagent’.

Politiek onder de loep

Wat er juist kan verwacht worden, daar kan er niet veel over verteld worden. Elk jaar bestaat de revue uit drie bedrijven. Het eerste en het derde bedrijf spelen zich altijd af op ‘het partje’ tussen de huisjes. Voor het tweede bedrijf wordt er dit jaar naar Amerika getrokken. “Het is het jaar van de verkiezingen en we gaan op expertise naar Amerika”, verklapt voorzitter Hilde Callewaert ons toch. “De verkiezingen zijn de rode draad door de hele revue dit jaar. We nemen dus de politiek weer eens onder de loep.”

Reserveren

Gisteren, 1 februari is de kaartenverkoop van start gegaan. Na één dag zijn er al meer dan 1.000 plaatsen gereserveerd. “We krijgen zelfs al aanvragen van mensen die willen zeker zijn van hun pistolets voor tijdens de twee pauzes.”

Je plaatsen reserveren kan via https://tickets.schouwburgkortrijk.be/nl/tickets.ticketservice.be/buyingflow/tickets/19917

“Wie fysieke kaarten wenst kan deze via Ticketservice verkrijgen. Door de tijdelijke sluiting van de schouwburg is dat nu in het Conservatorium gelegen. Ticketservice is ook te bereiken op 056 23 98 55.

De speeldata zijn
vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 maart,
vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart,
dinsdag 19 maart,
vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart.
De voorstellingen starten om 20 uur en op zondag om 16 uur en vinden plaats in het Sint-Amandsplein 17 in Kortrijk.

Volwassenen betalen 12 euro en kinderen onder de twaalf jaar 8 euro.

Met de opbrengsten van de revue worden kleinschalige en plaatselijke goede doelen gesteund.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.