Search

Suzanne was heel actief in het verenigingsleven

wijlen Suzanne Leplae (Begrafenissen Planckaert/Sereni)

Op dinsdag 21 mei overleed Suzanne Leplae in het woonzorgcentrum De Zon in Bellegem.

Suzanne werd geboren op ’t Forest in Rollegem. Ze was de oudste van vijf kinderen. Na zeven jaar op ’t Forest verhuisde Suzanne met haar familie naar de Rollegemkerkstraat, waar Suzanne de rest van haar jeugd doorbracht.

Ze was de echtgenote van Michel Hoornaert, die net als Suzanne ook een echte Rollegemnaar is. Het koppel vierde vorige maand nog hun platina huwelijksjubileum.

Samen met Michel runde Suzanne van 1954 tot 1995 een winkel in droge voeding, fantasieartikelen, huishoudmateriaal, vogelzaden, ijzerwaren… Hun winkel was in het centrum van Rollegem gelegen, naast hun huidige woning.

Sinds 2021 verbleef Suzanne in het woonzorgcentrum De Zon in Bellegem.

Suzanne was vroeger bij de Kajotsters in Rollegem. Ze zong ook nog in het Gregoriaans koor Zuid-West-Vlaanderen, bij het koor Crescendo en bij VLAS (de Vlaams Actieve Senioren).

Ze was ook nog voorzitster van de K.V.Z. (Katholieke Vereniging van Zieken en Gehandicapten), de vereniging die gesticht werd door Marcella, het laatste begijntje in Kortrijk. Ze bleef dit doen tot de vereniging ontbonden werd.

Ze kaartte nog bij het C.M.B.V. (later C.R.M.) en was lid van Neos Belkorol.

Ze was ook bestuurslid van de Missiebond.

Samen met Michel reisde ze graag.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op dinsdag 28 mei om 10 uur in de Sint-Antonius Abtkerk op Rollegemplaats 1 in Rollegem.

(Begrafenissen Planckaert/Sereni)

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.