Strijd tegen de hebzucht in de wereld van volwassenen

Op de foto zien we rechtstaand v.l.n.r. An Kindt, Libaut Dejonckere, Ibe Dubus, Cédric Vanoverberghe, Amber Colman en Virginie Oosterlynck en zittend v.l.n.r. Ines Roobrouck, Axelle Vanwynsberghe, Anna-Lucia Verkest, Tom Van Bever, Tristan Delrue en Anna Bouckaert. (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 14 mei wordt om 20 uur uiteindelijk ‘De Geheime Kersentuin’ opgevoerd door jeugdtheater Tresor uit Rollegem. De oorspronkelijke voorstelling in april 2020 moest geannuleerd worden. “We verschoven het naar 2021 maar ook dit was niet mogelijk”, luidt het bij Tresor.

De Geheime Kersentuin is een herwerkt stuk van Marieke Nijmanting. “Het is een warrig verhaal over koekjes, processen, rechtzaken,… waar verschillende sprookjes in verwerkt zijn”, vertelt Virginie Oosterlynck die samen met An Kindt de regie voor haar rekening neemt. “Figuren uit Alice in Wonderland, Reinaart De Vos, Peter Pan, De Geheime Tuin en De Kersentuin vormen samen één geheel. Het is een toneelstuk vol magie waar tegen de volwassenenwereld van hebzucht gestreden wordt om kersen en gestolen taartjes.

Rolverdeling

De rolverdeling moest wat aangepast worden. “We zijn twee jaar verder en kinderen worden ouder en groeien. We moesten enkelen in een andere rol brengen en voor anderen lukten de repetities niet meer. Er zijn ook een aantal spelers bijgekomen,” vertelt An Kindt.

Het stuk wordt opgevoerd in het PC in Rollegem. De toeschouwers zitten aan tafeltjes. Het stuk van zo’n uur lang wordt zonder pauze gespeeld. Voor en na de voorstelling is er theatercafé.

De acteurs zijn Anna Bouckaert (11), Amber Colman (12), Libaut Dejonckere (13), Ibe Dubus (16),Tom Van Bever (11), Cédric Vanoverberghe (12) en Anna-Lucia Verkest allen uit Rollegem, Tristan Delrue (23) uit Marke, Axelle Vanwynsberghe (14) uit Dottenijs en Ines Roobrouck (24) uit Pittem.

De Geheime Kersentuin wordt gespeeld op zaterdag 14 mei om 20 uur in PC Rollegem. Reserveren kan via 0479 45 15 31 of via jongerentheatertresor@gmail.com

De inkomprijs bedraagt 8 euro voor volwassenen en 3 euro voor wie tussen 6 en 12 jaar is. Kinderen onder de 6 jaar komen gratis.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.