Search

Stress in Bavikhove

copyright foto Els Deleu

De Bavikhoofse toneelvereniging Kloar bie Doage maakt zich klaar voor haar volgende productie ‘Een kuuroord vol stress’, een klucht van Nico Torrenga.

We gingen langs tijdens één van de repetities en konden zelfs tijdens die repetitie al goed onze lachspieren gebruiken. Het belooft weer een avond vol humor te worden.

We deden een babbel met penningmeester Bart Boone uit Kortrijk. “We spelen elk jaar een klucht”, vertelt hij. “’Een kuuroord vol stress’, speelt zich – zoals de naam al laat vermoeden – af in een kuuroord. Maar er gebeurt veel. Er zijn verschillende gasten die veel aandacht vragen en ook veel problemen die moeten opgelost worden. Het niet altijd zo snugger personeel van het kuuroord zorgt voor de uitbater eerder voor een last dan voor verlichting, want men is niet altijd even handig om alles op te lossen. Van een bekend televisieprogramma wil men net nu een promotiefilmpje maken, terwijl er een aantal misverstanden zijn en er chaos heerst.”

De acteurs zijn Lucie Deschaek, Nicolas Duchi, Eveline Lahousse en Josiane Vandenbulcke uit Bavikhove, Herwig Catteeuw, Ann Spillebeen en Koen Vandenbroucke uit Oostrozebeke, David Vanneste uit Ingelmunster en Jana Verschatse uit Kuurne. Ronny Deweerdt regisseert.

“Vorig jaar is één van onze vaste spelers ‘met toneelpensioen’ gegaan. Koen Vandenbroucke is nieuw in onze groep. Hij speelde wel al toneel. Hij draagt dezelfde naam als iemand die bij ons nog meehielp achter de schermen, waardoor er al verwarring gezaaid wordt nog voor het stuk begint”, lacht Bart.

De decorploeg ging dit weekend van start met de opbouw. “We kunnen ons gerief gelukkig ergens in een loods opslaan. Onze repetities moeten we echter noodgedwongen in Oostrozebeke houden.”

De toneelgroep Kloar bie Doage die een kleine 40 leden telt vierde vorig jaar haar 30ste verjaardag.

De voorstellingen vinden plaats op 9, 10, 15, 16, 17 en 23 maart in SCC Torengalm in de Kervijnstraat 1 in Bavikhove.

Er is enkel nog plaats op zondagen 10 en 17 maart om 15 uur en op vrijdag 22 maart om 20 uur. Reserveren doe je dus best zo snel mogelijk op https://kloarbiedoage.be/reservatie.php
Als de reservatie in orde is, krijg je een mailtje met je toegewezen plaatsen. Het publiek zit aan tafeltjes en kan tijdens het toneelstuk iets drinken.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.