Search

Streekgenoten werken mee aan Koi-show

Koihouder Didier Dewaele (57) uit Bellegem is alweer klaar voor een Koi-show. Voor de vzw Belgian Koi Society (BKS) doet hij de marketing. Er is ook een bencher uit onze streek, nl. Francky Bauwens uit Kuurne. Een bencher is iemand die de koi selecteert volgens ras en grootte.

Toen Didier Dewaele zo’n twintig jaar geleden in Bellegem kwam wonen was er op het einde van zijn tuin een klein visputje. “We kochten enkele kleine koi, maar die werden groter en hadden meer ruimte nodig.” Didier maakte een grotere vijver, en dat deed hij ondertussen al twee keer.

Op een Koi-show ziet Didier prachtige vissen. “Japanezen zijn al heel lang bezig met het kweken koi, en die selecteren ze al van kleins af.” Onder koi zijn er verschillende rassen. “Elk moeten ze aan specifieke eisen voldoen en er is veel ervaring nodig om ze te kweken”, legt Didier uit.

Koi-show

Didier droomde er van om de Koi-show eens dichter bij West-Vlaanderen te brengen. In 2019 vond deze plaats in Hasselt. “Nu vindt deze plaats in Merelbeke bij Gent, dus heel wat dichterbij”, aldus Didier.

De Belgian ZNA Koi Show vindt plaats op 11 en 12 september in de Gemeentehallen van Merelbeke. “Dat zijn dé koi-, vijver- en tuindagen voor de liefhebbers”, zegt hij. “Er wordt ook rond bamboe gewerkt en er is een wedstrijd voor de mooiste koi, je kan dealers ontmoeten en je leert verschillende koi-variëteiten kennen.

De inkom tot 16 jaar is gratis. Vanaf 16 jaar betaal je 10 euro per persoon.

www.belgiankoisociety.eu

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.