Storm Franklin: Update HVZ Fluvia zondag 20 uur

omgewaaide boom op speelplein Leiehoek Kuurne (foto gemeente Kuurne)

Eerst nog even een korte samenvatting van Storm Eunice. Deze middag deed Hulpverleningszone Fluvia hiervan de laatste update en klokte men af op 2.043 oproepen. Deze middag waren hiervoor nog 100 manschappen hiervoor op de baan. 

Nu is Storm Franklin bezig. Niet alleen werd er een stevige wind voorspeld, deze keer gaat het ook gepaard met regen. 

“We zetten ons toch weer schrap. Het aantal dispatchers die vanuit de kazerne in Kortrijk alle interventies in goede banen leidt, is ondertussen opgedreven en er zijn ook extra administratieve collega’s ter beschikking die meehelpen om binnenkomende oproepen in het webloket van 1722 in te geven.”

“Sinds 12u tellen we de oproepen voor stormschade nu onder ‘Storm Franklin’. Sinds deze middag kregen we nog dus 137 extra oproepen binnen. Daarvan zijn er al 63 afgewerkt”, luidt het.

“We zijn nog steeds met een heel aantal ploegen op de baan om te helpen waar we kunnen. Door de intensiteit van de afgelopen dagen worden onze manschappen wel wat vermoeid en samen met de opkomende wind en het donker worden, kunnen we niet alle interventies in veilige omstandigheden laten verlopen. 
Vandaar dat we nu toch even wat zullen afbouwen. Uiteraard blijven we de dringende en hoogstnoodzakelijke interventies verder behandelen, ook deze nacht. De dispatch blijft daarom ook vannacht en morgen versterkt. Momenteel zijn we overigens ook nog op interventie voor een woningbrand.”

error: De inhoud is beschermd!