Search

Stappen voor een toekomst

v.l.n.r. zien we Jessica Bolle, Philippe Malysse, Jozef Verbrugghe, Hilde Baelen en Jan Veranneman (copyright foto Els Deleu)

Deze zomer stappen Philippe Malysse (54), Jessica Bolle (38) en Jozef Verbrugghe (73) 1.000 km voor een toekomst voor ‘Onze Kinderen’ uit Rumbeke. Ze doen dit onder de noemer van de feitelijke vereniging ‘Vanraes4kids’.

Vanraes4kids is niet aan zijn proefstuk doe als het op organisaties voor goede doelen met kinderen aankomt. Voor een instelling in Klerken werd er al eens een feest georganiseerd. Met de geschonken 3.000 euro kon een ‘stalen verpleegster’ aangekocht worden.

“Drie jaar gelden fietsten we 1.900 km van Deerlijk naar Santiago de Compostella als steun voor vzw Onze Kinderen”, begint Philippe Malysse. Philippe is afkomstig uit Bissegem en woont nu in Wevelgem. Hij is zaakvoerder van NV Vanraes in de Diksmuidsesteenweg in Roeselare. “Die fietstocht van drie jaar geleden is zo goed meegevallen dat ik beloofd had om nog eens opnieuw zo’n evenement op poten te zetten.” Toen kon er 35.000 euro geschonken worden aan vzw Onze Kinderen. Nu komt Philippe zijn belofte na. “We gaan dit keer 1.000 km te voet met de bedoeling om zo’n 25 km per dag te stappen.” Jessica Bolle uit Spiere gaat dit keer ook mee. Zij doet bij Vanraes NV de administratie en de boekhouding. Jozef Verbrugghe uit Roeselare trekt voor de tweede keer mee met Philippe.

Jan Veranneman (51) en Hilde Baelen (51) uit Roeselare rijden elk met een mobilhome mee.. Zij zullen ook voor de inwendige mens zorgen. Om tijdens de tocht niet de stress te hebben om op tijd in een refuge te komen, zal het hele gezelschap in de mobilhomes slapen. “Dan kunnen we op campings terecht. We kunnen dan altijd samen de dag afsluiten. Wellicht komen er tijdens onze tocht jongeren uit de vzw met hun begeleider op bezoek.” Jan besliste om een voortent aan de luifel te maken. “Zo hebben we een grote afgesloten ruimte erbij en kunnen ook mensen blijven slapen.” Ook Jessica’s man en twee kinderen zullen enkele dagen op bezoek komen.

Van Saint-Jean-Pied-de-Port naar Midous

“We vertrekken op 3 juli met twee mobilhomes van bij ‘Onze Kinderen’ in Rumbeke. Ook op 4 juli zullen we rijden. Op 5 juli beginnen we te stappen. In Saint-Jean-Pied-de-Port trekken we de Pyreneeën in. De eerste etappe gaat tot Roncesvalles, onmiddellijk al meer dan 1.400 hoogtemeters over een afstand van 26 km. We stappen de eerste 800 km naar Compostella. Dan doen we een transfert met de mobilhome en doen we de laatste 200 km weer te voet tot aan Midous, dat is dan een stukje van de Portugese camino.”

De drie stappers wandelen normaal gezien zo’n 5,5 km per uur. Ook Jozef staat met zijn 73 jaar qua conditie heel goed. Hij fietst veel en speelt ook nog badminton.

Het trio is al een hele tijd aan het trainen met wandelingen zoals Wevelgem-Halle, 100 km of meer stappen via knooppunten, de dodentocht van Bornem vorig jaar in 2 delen, Brussel-Gent…

Vzw Onze Kinderen

Vzw Onze Kinderen, het goede doel waarvoor de voettocht gebeurt, is een organisatie binnen de bijzondere jeugdzorg met vestigingen in Rumbeke, Roeselare, Ingelmunster en Menen. Vzw Onze Kinderen heeft een boerderij in Midous. “De jongeren die daar naar toe gaan mogen helpen om er te zaaien, te snoeien, naar de markt te gaan en nog veel meer. Ze gaan er een beetje op zoek naar zichzelf.” De boerderij in Midous is het eindpunt van de voetentocht van Philippe, Jessica en Jozef.

Sponsoring en acties voor ‘stappen voor een toekomst’

“De sponsoring voor de tocht loopt goed. De hoofdsponsors zijn al gekend. Deze staan op onze kledij. We zoeken wel nog dagsponsors die één of meerdere van onze dagen dat we stappen sponsoren aan 250 euro per dag.”

  • Jan Stragier van Stragimo BV uit Roeselare gaf geen groot feest voor het 45-jarig bestaan van zijn bedrijf, maar zamelde ook geld in voor het project.
  • Op donderdag 7 april is er een fundraising avond met stand-up comedian Joost Van Hyfte t.v.v. ‘stappen voor een toekomst’.
  • Op 15 mei speelt Club Roeselare tegen een ploeg van ex-Rode-Duivels in het Rodenbachstation van Roeselare. Ook deze opbrengst gaat naar het project.
  • Er is ook een kilometerverkoop aan 10 euro per kilometer die gestapt wordt. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Voor bedrijven die sponsoren wordt er een onkostennota uitgeschreven.
  • “We verkopen ook carwashkaarten aan 15 euro. In ruil hiervoor krijg je een wasbeurt ter waarde van 14 euro bij Carwash De Wasbeer in Roeselare, Izegem of Ledegem.
  • In verschillende winkels staan er geldboxen voor kleingeld. “Allbox drukte die gratis voor ons.”
  • Er staat ook nog een spaghettiverkoop op de planning. Binnenkort vind je meer hierover op Facebook of op de website.

Apotheose

In september is er een apotheose met cheque-uitreiking. Daar zullen alle sponsors goed ontvangen worden.

https://stappenvooreentoekomst.be/

https://www.facebook.com/stappenvooreentoekomst

Voor ‘Best of Joost Van Hyfte’ op donderdag 7 april om 20 uur in DkS ‘De kleine Stooringhe’, Blinde Rodenbachstraat 23 in Rumbeke kan je kaarten aan 20 euro bestellen via https://stappenvooreentoekomst.be/joost-van-hyfte/

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.