Staande ovatie na nieuwjaarsconcert met ook de Kuurnse hymne

copyright foto Els Deleu

De Kuurnse hymne die geschreven werd door de Kuurnse componist Jos Wylin, werd op zaterdagavond 7 januari tijdens een Weens nieuwjaarsconcert gelanceerd in de Sint-Pieterskerk in Kuurne.

De eer om deze hymne voor het eerst uit te voeren was voor de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Moed & Vlijt Kuurne onder leiding van dirigent Victor Herman.

Het Weense nieuwjaarsconcert was een organisatie van de gemeente Kuurne en was meteen ook de lancering van het feestjaar waarin Kuurne 900 jaar bestaat.

De ruim 600 aanwezigen waren unaniem over het concert waar ook enkele solisten aan het werk waren. “Het was subliem”, hoorden we.

De burgemeester werd nog maar eens overtuigd van het talent dat er in zijn gemeente aanwezig is.

Na de afsluit van het concert met ‘An der schönen Blauen Donau’ en de Radetsky Marsch kwam er spontaan een staande ovatie.

Ook de jeugdharmonie Gioventu en het jeugdpopkoor Viva onder leiding van dirigent Lien Vanhauwaert die het voorprogramma verzorgden en ook konden rekenen op medewerking van het majorettekorps ‘The majo’s of Kuurne’ konden op een groot applaus rekenen.

Er werd na het concert nog nagepraat in de Sint-Pieterszaal. De Kuurnenaars zijn ondertussen alweer klaar voor een volgende activiteit: de volksreceptie die op zondag 8 januari om 11 uur van start gaat naast de Sint-Pieterskerk. Er beloven verschillende verrassingen op het programma te staan, dit ook naar aanleiding van 900 jaar Kuurne. Er komt zelfs een echte ezel naar de receptie in de ezelsgemeente.

error: De inhoud is beschermd!