Search

Sociaal ondernemer Roger overleed op 102-jarige leeftijd

wijlen Roger Vandelanotte

Op maandag 5 december is Roger Vandelanotte op 102 jarige leeftijd overleden in Kortrijk.

Roger werd op 21 januari 1920 geboren in Wevelgem. Hij groeide op in Wevelgem.

Hij was de weduwnaar van Jeanne Cappelle die in 2014 overleed en woonde in de Wevelgem tot hij enkele jaren geleden zijn intrek nam in het woonzorghotel H.Hart in Kortrijk.

De kinderen zijn Marijke (met Hubert Bulcke), Koen (met Renilde Draulans), Henk (+) en Hein (met Maggy Vancoppernolle).

Er zijn 6 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.

Roger, die aanvankelijk onderwijzer was, stichtte in 1948 Accountantskantoor Vandelanotte op in Wevelgem. Het bedrijf groeide uit tot een top 10-accountants- en auditkantoor in België, een onderneming met meer dan 550 werknemers.

Sociaal en betrokken

Roger zette zich ook passioneel in voor mensen die het minder makkelijk hebben. Hij stond mee aan de wieg van Dominiek Savio in Gits.

Dominiek Savio startte in 1950 met een opleiding voor kinderen en jongeren met een beperking. Roger speelde een sleutelrol in de onderhandelingen voor het verwerven van de nodige insfrastructuur zoals het kasteel en het bijhorend domein. Hij hielp ook de nodige middelen bijeenbrengen en deed hiertoe zelf ook een belangrijke bijdrage. Aangezien er vanuit de werking van Dominiek Savio al snel de nood groeide aan een beschutte werkplaats werd in 1963 ook Mariasteen opgericht. Ook hier was Roger weer bij betrokken. En ook bij Jobcentrum dat intussen is geïntegreerd in Emino was Roger ook stichtend lid. Roger bleef zich 30 jaar lang engageren in al deze organisaties. “Hij had binnen het bestuur aandacht voor het financiële en de beleidsstructuren maar zijn belangrijkste bekommernis was altijd hoe het er was voor de mensen. Enkele kinderen en Rogers kleindochter waren/zijn ook betrokken bij Groep Gidts vzw.

De uitvaartliturgie vindt plaats op zaterdag 10 december om 10.30 uur in de Sint-Hilariuskerk op de Grote Markt in Wevelgem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.