Search

Sneukelend de streek verkennen voor een goed doel

het bestuur van de vzw (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 2 oktober kan je tussen 8.30 en 15 uur van uit het OC De Linde aan de Koekoekstraat 26 in Sint-Eloois-Vijve starten voor een sneukel- en fototocht door Sint-Eloois-Vijve.

Er is een tocht van 5 km met één tussenstop en één van 10 km waar er twee tussenstops voorzien zijn.

Deelnemen kost 6 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 10 tot 13 jaar. Wie jonger is mag gratis deelnemen. Inschrijven vooraf hoeft niet.

De opbrengst gaat naar ‘Children’s house’, een opvanghuis voor kinderen in Solo in Indonesië.

De kinderen achterna

Voorzitter van de vzw Anak Bangsa Indonesia Noël Charles uit Ieper ondernam deze zomer een tocht naar Alor in Indonesië, waar 7 kinderen die opgevangen worden in ‘Children’s house’ in Solo vandaan komen.

“De 7 kinderen komen van het eiland Alor, waar de taal anders is, onderwijs miniem is en waar de voedselkeuze heel beperkt is”, begint Noël.

“Ze passen zich goed aan en kunnen na enkele maanden inhaallessen naar de gewone scholen in Solo.”

Noël besloot om de hele reis precies zo te maken zoals de kinderen die nu in het opvangtehuis wonen ze gemaakt hebben en ook de plaatsen te bezoeken waar ze moesten overleven.

“Zo kregen wij het gevoel hoe zwaar het leven en de reis die ze naar Solo maakten voor hen (blootsvoets en te voet) moet geweest zijn.” Na wat perikelen en niet de slaapplaatsen te krijgen die ze geboekt hadden, maar enkel op een matras die met twee moest gedeeld worden en met het gezelschap van 200 mensen kwam het gezelschap aan land. “We hebben heel wat moeten wachten en over aartsmoeilijke wegen moeten rijden. We werden ook geconfronteerd met de problemen waarmee de bevolking te maken heeft.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.