Search

Sint-Ceciliafeest in het teken van kleur

copyright foto Els Deleu

Zoals elk jaar werd het Sint-Ceciliafeest van de Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke in een bepaald thema georganiseerd. Dit jaar was het thema ‘kleur’. De aanwezigen mochten op zaterdagavond 19 november dan ook gekleed in het thema naar het feest in het OC De Wervel in Bellegem komen. Ook de zaal was aangekleed in het thema.

De voorzitter Filip Santy sprak de meer dan 100 aanwezigen toe. Hij blikte even terug naar het voorbije jaar. De harmonie kijkt ook uit naar de eerste repetitie in de nieuwe muziekzaal die er komt in het OC in Aalbeke, want momenteel vinden de activiteiten en repetities zowat overal plaats. Volgend jaar viert de harmonie ook de 75ste verjaardag.

Vereremerkingen

Er waren ook een aantal vereremerkingen voor muzikanten die een aantal jaar lid zijn van de harmonie.

Nora Caytan, Rune Caytan en Bram Verhaeghe uit Aalbeke en Axelle De Bleser uit Zwevegem zijn vijf jaar muzikant. Janne Caytan en Lien Claerhout uit Aalbeke werden gehuldigd omdat ze 10 jaar muzikant zijn. Aalbekenaren Tatjana Bogaert en Lise Driessens zijn 15 jaar muzikant.

Zes muzikanten zijn er al 20 jaar bij. Het zijn Bert Debels uit Stasegem, Lies Debels en Zoë Debrulle uit Aalbeke, Jelke Soenens uit Blankenberge, Celien Van Nieuwenhove uit Kortrijk en Janne Vermeulen uit Kuurne.

Er waren eretekens voor wie 35 jaar muzikant was in de harmonie in Aalbeke. Dat waren Geert Bytebier uit Marke en Annick Wullens uit Rekkem.

Ook Bart Verstichel uit Heestert die 40 jaar muzikant is kreeg een ereteken.

Francis Bertel uit Rollegem ontving het ereteken voor 50 jaar muzikant, Patrick Vanooteghem uit Wortegem het ereteken voor 55 jaar muzikant en Freddy Vanmeenen uit Aalbeke ontving het ereteken voor 60 jaar muzikant.

Ook de partners van de aanwezigen die 50 jaar en langer muzikant zijn, werden in de bloemetjes gezet.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.