Search

Sien opent zaterdag haar praktijk in voetverzorging

Sien Torfs (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 9 september opent Sien Torfs uit Marke CuraSien, een praktijk in gespecialiseerde voetverzorging in de Mgr Callewaertstraat 49 in Marke.

Sien Torfs groeide op in Meulebeke en woont nu in Marke. Haar man Gauthier Vanleene is zelfstandig en doet pleisterwerken. Het koppel heeft met Lilou een dochtertje van 8,5 maanden. In hun vrije tijd gaan Sien en Gauthier graag duiken in de Gavers of in Nederland. “Met mijn zwangerschap heeft dat wel eventjes stilgelegen”, zegt Sien.

“We verbouwden ook onze woning op de hoek van de Mrg Callewaertstraat en het Lindestuk waar vroeger horlogemaker Nachtegael zat en integreerden er een praktijk voor voetverzorging in.”

Sien volgde schoonheidszorgen in Sint-Jozef in Tielt. Na het afstuderen ging ze nog een jaar podologie volgen in Artevelde. Daarna volgde ze de opleiding gespecialiseerde voetverzorging – in de volksmond ‘medische pedicure’ – bij Syntra. In 2019 studeerde ze er af.

Sien begon al als zelfstandig student met voetverzorging. Daarna deed ze het als bijberoep, maar ze ging tot nu toe enkel aan huis. “Ik zal aan huis blijven gaan, maar een praktijk is een gemak, je hebt alles bij de hand en wie mobiel is kan perfect tot hier komen.”

Sien zal haar praktijk ook in bijberoep runnen. “Vanaf oktober verander ik van werk als administratief bediende en ik zal mijn uren kunnen kiezen. Zo zal ik ook elke dag de voeten kunnen doen.”

Bij CuraSien kan je terecht voor alle voetzorgen en problemen zoals ingegroeide nagels, eksterogen,… Sien heeft ook certificaten voor voetverzorging voor diabeten, schimmeldiagnostiek en -behandeling, voetzorg en oncologie, geriatrische voetzorg. “De problemen worden aangepakt zover het lukt. Voor dingen die je als gespecialiseerde voetverzorger niet kan of mag doen, verwijs ik door naar een podoloog of een huisarts.”

Op zaterdag 9 september gaat de praktijk open. “Er is per gezin dat langskomt een goodiebag die gevuld is door lokale ondernemers. Wie een afspraak maakt op de openingsdag maakt kans op een gratis voetverzorging.”

In september is Sien op dinsdag, donderdag en vrijdag de hele dag aanwezig in de praktijk. Vanaf 30 september is de praktijk ook op zaterdag open en zal CuraSien open zijn volgens de afspraken. Ze doet ook nog voetverzorging aan huis.

Een afspraak maken kan via 0492 85 02 02.

Info vind je op www.voetverzorgingcurasien.be curasien@outlook.com

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.