Search

Septemberkermis wordt weer een groot feest

Er mag weer een tent op Markeplaats komen voor de Septemberkermis van 3, 4 en 5 september. “We mogen 400 personen toelaten in en rond de tent, en kunnen zo zonder maatregelen feesten en dansen”, glundert Debby Clarysse.

Nu de feesten weer min of meer in hun gewone vorm kunnen georganiseerd worden, boxten de organisatoren een mooi programma in elkaar met verschillende activiteiten en met meerdere artiesten, onder wie Schlagerkoning Willy Sommers die zondagavond op het podium staat.

“Vorig jaar kon de septemberkermis in open lucht doorgaan, maar we hadden natuurlijk geluk dat de weergoden aan onze kant stonden.” Dit jaar mogen er 400 mensen in en rond de tent op Markeplaats. “Voor de rommelmarkt, de kindernamiddag, het boogschieten en de kermis moet er niet geteld worden, want dit alles vindt plaats op de straat.

Vrijdag

Op vrijdag wordt er om 14.30 uur van start gegaan met een muzikale bingo voor de seniorennamiddag in de tent. De rommelmarkt begint om 16 uur en is voor iedereen gratis. Je hoeft er ook niet vooraf voor in te schrijven. “Wie wil deelnemen meldt zich gewoon aan in de tent.”

De Blommeghemloop wordt vervangen door Road Run en verhuist naar het Olympiadeplein. Deze gaat om 18.30 uur van start.

“We openen om 19 uur de septemberkermis met een snoepworp en vanaf 20 uur starten de artiesten op het podium. Om 20 uur staat Rock Circus geprogrammeerd, een coverband uit De Haan, om 22 uur volgt Morphin Murphy, ook een coverband met rockmuziek met mensen van Deerlijk. DJ Lootje uit Bissegem sluit af om middernacht.

Zaterdag

De zaterdag begint het programma van 10 tot 12 uur met initiatie boogschieten door de Aalsterse schuttersclub De Ajuintjes. Wie vooraf inschreef kan om 12.30 uur deelnemen aan de ‘Kwistet-Nie Quiz’ die gemaakt werd door Aranka Dekyvere.

De Ajuintjes organiseren van 14 tot 18 uur een boogschutterswedstrijd voor profs die inschreven. Ondertussen is er Jukeboxcafé, waar je zelf je muziek kan kiezen in de tent. The Gambits uit Harelbeke/Kortrijk treden op om 19.30 uur en de toâpe geraapte uit Gent, die al eens naar de Septemberkermis kwamen staan er om 22 uur. Om middernacht sluit DJ Maddis uit Wevelgem af. Het feestje op vrijdag en zaterdag kan dank zij de versoepelde maatregelen doorgaan tot 4 uur.

Zondag

Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan is tevreden dat ook het Côte-à-l’osfestijn van de zondagmiddag weer kan plaatsvinden. Voor de kindernamiddag die om 14 uur begint werd gekozen voor volksspelen. Deze Vlaamse kermis is een samenwerking van KSA Marke, Chiromeisjes Marke, Chiro Don Bosco, instaporkest Arlequino, basisschool Het Open Groene en Vrije Centrumschool Marke. Het optreden van Willy Sommers is gepland om 20 uur en om 21 uur brengt de Mechelse groep Copy Paste nog covers. “Daarna wordt er nog tot 1 uur muziek gespeeld.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.