Seniorenwerking De Brug start weer op in een andere locatie

v.l.n.r. zien we rechtstaand Marina Desmeytter, Marc Bonte, Eddy Sinnaeve en Leo Missine. Vooraan zitten v.l.n.r. Leona Anseele, Lucrèce Lehoucke, Lucien Pollet en Arlette De Pestel (copyright foto Els Deleu)

Zoals verschillende verenigingen start ook Seniorenwerking De Brug weer op in Kortrijk. Deze Seniorenwerking waar geen jaarlijks lidgeld geïnd wordt staat open voor mensen vanaf 50 jaar.

“We lagen volledig stil door corona, maar konden gelukkig met het bestaande bestuur weer opstarten”, vertelt Lucien Pollet.

De bestuursleden bleven wel telefonisch contact houden.

Het bestuur bestaat uit Lucien Pollet uit Kortrijk, die al 18 jaar voorzitter is, secretaris en penningmeester Eddy Sinnaeve uit Lauwe, Leo Missinne (PR) uit Harelbeke, en bestuursleden Leona Anseele uit Kortrijk, Marina Desmeytter uit Harelbeke, Lucrèce Lehoucke uit Heule, Arlette De Pestel uit Lauwe, Dirk Bonte, Andrea Vercamer, Gilbert Hennebel, Ignace Dewever en Caroline Decaluwe. De man van Leona Anseele begon met de afdeling van De Brug in Kortrijk in 1993. “Er zijn in West-Vlaanderen nog afdelingen in Harelbeke, Roeselare, Brugge en Oostende”, vertelt Marc Bonte uit Torhout, die educatief medewerker is voor Linx + regio West-Vlaanderen.

De Brug is een seniorenwerking onder Linx+. “Je hoeft bij ons geen lid te zijn van Bond Moyson om naar onze activiteiten te komen. Meer nog, lidgeld wordt ook niet jaarlijks geïnd. Je betaalt enkel als je naar activiteiten komt. Deze worden maandelijks georganiseerd.”

Dicht bij het station

De vereniging organiseert culturele, sociaal activerende, maatschappelijk vormende en educatieve activiteiten die betaalbaar zijn. Praktisch elke maand is er een activiteit. “We zijn een volledig zelfstandige socio-culturele vereniging die voor iedereen open staat.”

Vroeger vonden de activiteiten in het Textielhuis plaats maar tijdens de coronaperiode moesten de bestuursleden op zoek naar een andere oplossing. “We dachten na waar we het best zouden zitten opdat iedereen er zou kunnen geraken, ook wie niet zo mobiel is. We kozen voor het zaaltje boven Bowling De Max. Dat is tegenover het station gelegen, dus voor wie met de bus of met de trein komt is het dichtbij en ook de parking onder de schouwburg is op wandelafstand. In dat zaaltje hebben we een beamer en er is ook een kleine bar.”

Activiteiten

De eerste activiteit die georganiseerd wordt is een wijndegustatie met kaasschotel op dinsdag 26 oktober. Hier kan echter niet meer ingeschreven worden. Op dinsdag 16 november is er dan om 14.30 uur een quiz met mooie prijzen. “Er zijn heel wat meerkeuzevragen en je leert er veel ‘weet-je-watjes’”, luidt het bij de bestuursleden. De deelnameprijs bedraagt 7 euro en hier zijn ook koffie, gebak en een drankje inbegrepen.

Het jaarlijks feest vindt op dinsdag 14 december plaats. Voor een gezellig samenzijn met muziek, koffie, gebak en een drankje betaal je 10 euro.

Inschrijven voor de quiz kan tot 14 november en voor het feest tot 7 december bij Eddy Sinnaeve op 0486 23 31 97 of sinnaeve.eddy@gmail.com

error: De inhoud is beschermd!