Search

“Selecteer massaal bomen!”

Intercommunale Leiedal en de 13 steden en gemeenten uit de regio roepen hun inwoners op om massaal bomen door te sturen die voor hen een zekere betekenis hebben omwille van een bijzondere herinnering, hun specifieke locatie of historiek.

De ambitie is om aan te tonen hoe belangrijk die ‘bakens van bomen’ in de beleving van het soms stedelijke landschap zijn. “We willen ook de vervlogen erfgoedwaarde van solitaire, hoogstammige, emblematische bomen in ere herstellen. Vaak vertellen oude bomen immers verrassende verhalen over het verleden van een bepaalde locatie. Bovendien bepalen en kleuren ze het landschap. Redenen genoeg dus om ze ‘eindelijk’ in de kijker te zetten”, luidt het bij Leiedal.

Via de projectwebsite www.leiedal.be/bakensvanbomen/doemee kunnen alle inwoners van de regio een boom die voor hen een bijzondere (beeld)waarde heeft en in hun ogen bewaard moet blijven. “Hiermee hopen we een draagvlak te creëren om de geschiedenis en identiteit van ons landschap in de verf te zetten en zo uiteindelijk de aandacht van het beleid voor landschappelijk erfgoed te verhogen.”

De 13 steden en gemeenten uit de regio zijn Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere, Wervik, Waregem Wevelgem en Zwevegem met hun deelgemeenten.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.