Search

Schlagerfestival sluit editie ‘23 af en stelt nieuwe affiche voor

Copyright foto Els Deleu

Op woensdag 24 mei sloten de organisatoren van Harelbeke Schlagert de editie 2023 af met de uitreiking van de cheques aan Het Ventiel en een bedanking aan de sponsors. Ook het nieuwe festival voor volgend jaar werd aangekondigd. Het vindt opnieuw in CC Het Spoor in Harelbeke plaats.

“Het schlagerfestival van 8 april was weer een leuke avond voor de aanwezigen. Voor de mensen die van de VIP-formule genoten was er naast de muziek ook lekker eten met bijhorende dranken,” stelt Christophe Rommens van VZW DMS die het Harelbeeks Schlagerfestival organiseert.

De avond zorgde voor een opbrengst van 3.166 euro die kon geschonken worden aan Het Ventiel, de organisatie voor mensen met jongdementie en hun familie. Gudrun Callewaert van Het Ventiel kwam de cheque in ontvangst nemen.

“We legden in de loges ook een bordje in de vorm van de Duvelglas en vroegen aan alle artiesten om er hun krabbel op te zetten.” Eén van de hoofdsponsors bood er 250 euro voor, en ook dat bedrag werd woensdag aan Het Ventiel geschonken.

Tijdens de overhandiging van de cheques gingen de gedachten ook uit naar Sofie uit Harelbeke, die zaterdag – 4 jaar na haar diagnose – overleed aan de gevolgen van jongdementie. “Door Sofie leerden we met het Schlagerfestival Het Ventiel kennen”, luidde het.

Nieuwe editie

De volgende editie van Harelbeke Schlagert zal opnieuw in CC Het Spoor in Harelbeke plaatsvinden. “We geloven in onze stad en we zijn altijd een Harelbeeks Schlagerfestival geweest. De stad wil ons blijven steunen. We zochten en vonden ook een nieuwe datum, weliswaar iets later in het jaar, nl. op 15 juni 2024.”

Ook de affiche werd al gemaakt. “We kozen voor 2 absolute toppers van het moment, nl. Willy Sommers en Christophe.”

Deze twee namen werden aangevuld met Jordy Vannet, een aankomend plaatselijk talent.

Nog een nieuwe naam op de affiche is Wim Soutaer. “Dat is ook een leuke naam om in Harelbeke op het programma te zetten.”

Verder komen Swoop, Danny Diego en Johan Veugelers ook terug.

Tickets kosten 35 euro en VIP-tickets 150 euro.

Reserveren kan al via https://shop.ticket.monster/event/harelbeke-schlagert-2024-4x26d2?fbclid=IwAR3_wfgY27FqyYaKRViJU6ir4zu6xT4F8T_EeD-RcSQK-JZx_KNr8YKHZiE

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.