“Samenwerking is de sterkte van het geheel!”

copyright foto Els Deleu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het eerste weekend van juli zijn er weer Centrumfeesten in Bellegem. De samenwerking tussen het kermiscomité, Koers Der Dorpelingen (KDD) en Dwars door Bellegem zorgt voor een goed gevuld programma op zaterdag 2 en zondag 3 juli.

Het kermiscomité

De optredens op zaterdag en zondag worden verzorgd door het kermiscomité dat dit jaar aan de 25ste editie toe is. “Die 25ste editie was voorzien in 2020, maar we konden twee jaar niets of niet veel organiseren”, stelt Christof Lauwers (53) die ook al 25 jaar voorzitter is van het kermiscomité.

“Enkele jaren na het stoppen van het vroegere feestcomité dat ook 20 tot 25 jaar actief was, zijn we gestart met een nieuw comité. Mijn vader was 10 jaar voorzitter geweest van dat vorig comité, en ook de vader van Nancy De Beuf van het feestcomité was er nog voorzitter. Heel mijn leven had ik als kind die kermiskramen zien komen, het zit er dus een beetje in.”

Het kermiscomité bestaat momenteel uit Christof, Nancy De Beuf, Angelino Planckaert en Bruno Termote. “Dirk Claerhout en zijn familie werkten ook jaren mee.”

“We werkten een aantal jaar in landenthema’s, maar lieten dit achterwege.

Op zaterdag 2 juli plant het kermiscomité op 19 uur Request, een coole coverband met muziek van Tina Turner, over Kings of Leon tot Mark Ronson. Request wordt om 21.30 gevolgd door The Green Onions uit het Kortrijkse.

Op het Terras Bellegem Boven van zondag 3 juli om 16 uur is er een optreden van The Sideshow Three.

“We zetten ook onze eigen bar. Met de opbrengsten hiervan financieren we onze optredens die gratis toegankelijk zijn.”

Koers Der Dorpelingen (KDD)

De KDD Classic, een koers voor Bellegemnaren en gewezen inwoners van Bellegem vindt plaats op zaterdag 2 juli om 14 uur. Hiervoor kan je nog inschrijven tot de week voordien.

Inschrijven kan op www.koersderdorpelingen.be

Om 16 uur gaan dan de renners die zich inschreven voor KDD XL aan de start. “Het is een kampioenschap waar maximum 8 renners per deelgemeente van Kortrijk strijden om de titel”, vertelt Stijn Loosveld van KDD. “De inschrijvingen hiervoor zijn afgelopen, omdat we op tijd de shirts die per gemeente een andere kleur hebben moesten kunnen bestellen.”

De ploegen voor Kortrijk, Bellegem en Aalbeke zitten vol. “Het aantal inschrijvingen voor de andere deelgemeenten vielen wat tegen met slechts 1 voor Heule, 2 voor Bissegem, 3 voor Kooigem, 3 voor Rollegem en 5 voor Marke.”

30ste editie van Dwars door Bellegem (DDB)

De familiewandeltocht Dwars door Bellegem start op zondag 3 juli vanaf 10 uur aan OC De Wervel. Er is keuze tussen een wandeling van 6, 10, 15 of 20 km. Op de rustplaatsen is er live-animatie. Op Hoeve Hoge Weide in Bellegem waar een ballongoochelaar staat, er een grimestand is en er een springkasteel staat, staan Willy en Walter, of de Picknickplaats in Zwevegem Lejobert en op Goed Te Argendaele in Bellegem waar je gratis frietjes krijgt en Circus TICO staat, staat DJ De Man van Atlantis. De wandelaars komen aan op Bellegemplaats. De rustpost op Hoeve Fourneau is een bevoorradingspost.

Aan de aankomst is er een gratis tombola.

Nieuw dit jaar is dat er nu ook een Dwars Door Bellegem Run is. “In samenwerking met BMT (Bellegems Multisport Team) kunnen dezelfde uitgepijlde parcours nu ook gelopen worden”, vertelt Yannick Gysels van DDB. De trailrun kan je starten tussen 8.30 en 9.30 uur.

Dwars door Bellegem wordt georganiseerd t.v.v. twee goede doelen, nl. ’t Ferm, een dagcentrum voor volwassenen met een beperking in Ledegem en De Hoge Kouter, een Multifunctioneel Centrum (MFC) in Kortrijk.

Inschrijven voor zowel de wandeling als de run van Dwars Door Bellegem kan via https://www.dwarsdoorbellegem.be/nl/inschrijven/parcours/inschrijving.htm en door betaling van 2,5 euro per kind en 3,5 euro per volwassene. Voorinschrijvingen kunnen tot en met 30 juni. De dag zelf kan je ook nog inschrijven aan 5 euro per persoon.