Search

Rotary Harelbeke-Kuurne-Deerlijk zet zich in tegen menstruatie-armoede

copyright foto Els Deleu

Enkele dames van Rotary Harelbeke-Kuurne-Deerlijk kwamen woensdag naar het Guldensporencollege campus Engineering. Ze schonken 1.800 euro voor de aankoop van maandverbanden aan de mensen van OKAN (OnthaalKlas Anderstalige Nieuwkomers). Zo willen ze zich inzetten tegen menstruatie-armoede.

“We moeten hier sterk op inzetten”, aldus ook de leerkrachten van OKAN. “We deden al een tijdje een oproep onder de collega’s om regelmatig eens materiaal mee te brengen, want sommige leerlingen hebben dit niet, en dan ontstaat er schaamte.”

Uiteindelijk werd gezocht naar steun. “We rekenden uit hoeveel we jaarlijks ongeveer nodig hebben, en dat kwam op zo’n 1.800 euro. We konden hiervoor terecht bij Rotary Harelbeke-Kuurne-Deerlijk”, luidt het bij de leerkrachten van OKAN. Bij Rotary is men tevreden dat men hierbij kan helpen. “Het kan de meisjes meer zelfvertrouwen geven. We laten zelfs binnenkort een spreker naar één van onze bijeenkomsten komen over het thema, zo kunnen zowel vrouwen, maar ook de mannen in onze gemengde club eens stilstaan hierbij.”

De leerkrachten van OKAN zorgen elke dag dat er voldoende voorraad ligt in de kastjes die in de meisjestoiletten geïnstalleerd werden en die door alle leerlingen van de campus Engineering gebruikt kunnen worden.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.