Search

Rollofeesten nemen Winternacht over

Links zien we Olivier Tombeur en rechts Stefaan Delorge (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 17 december Winternacht kan na 2 jaar weer plaatsvinden in het centrum van Rollegem. Het bestuur van de Rollofeesten neemt de organisatie over.

De organisatoren van Winternacht waren op zoek naar opvolgers en de vraag werd in Rollegem gesteld of iemand het kon overnemen.

“We namen de organisatie vorig jaar al over”, begint Olivier Tombeur, voorzitter van de Rollefeesten. “We trokken het met onze ‘Werkgroep Winternacht’, maar enkele weken voor Winternacht zou plaatsvinden verstrengden de coronamaatregelen opnieuw en sloeg de twijfel over de coronaveiligheid ook toe bij de verenigingen die zouden meewerken. We moesten de stekker nog een jaartje uittrekken.”

De organisatoren van vroeger zullen zeker nog meewerken. “We kunnen op hun helpende handen blijven rekenen.”

Zelfde concept

Het concept van Winternacht blijft hetzelfde als vroeger. “Het blijft een samenwerking tussen lokale verenigingen. De omzet van alle kraampjes gaat in een pot en wordt gelijk verdeeld over alle deelnemende verenigingen. We zullen ook heel transparant werken en houden enkel een stukje af voor de vaste kosten die moeten betaald worden.” Iedereen die zich aanmeldt mag wel deelnemen. “We beperken niet meer tot enkel Rollegemse verenigingen. Dit jaar mogen we ook een vereniging uit Bellegem verwelkomen”, aldus Stefaan Delorge.

“We voelden onmiddellijk dat Winternacht een belangrijk evenement is voor de Rollegemnaren en de verenigingen. Het is zeker niet de bedoeling om het concept om te gooien. De komende jaren kunnen we dan eventueel kijken naar een nieuwe insteek voor de randactiviteiten. De beleving blijft dezelfde als de voorgaande jaren. We moeten natuurlijk eerst eens een editie meemaken als organisator en kijken dan waar er eventuele heikele punten zijn die moeten aangepakt worden. We kunnen enkel maar groeien en bekijken hoe we nog meer lokale verenigingen kunnen betrekken. We zien wel waar we kunnen versterken om alles nog leuker te maken!”

Samenwerking van verenigingen en organisaties

De verenigingen en organisatie die deelnemen zijn Toneel Trees, Chiro Tandem, de Kookploeg van de Chiro, de Harmonie Sint-Cecilia, The Texas Long Horns, de Engelenhoeve, KLJ Bellegem, de OC-raad, LUX, de Gezinsbond, Cross Mouton en De Kindervriend. De Rollofeesten hebben geen kraampje maar zullen alles coördineren en het reilen en zeilen in de hand houden, instaan voor de technische kant en de kassa doen. Aan ieder kraampje kan je met dezelfde bonnenkaart betalen.

“Iedereen biedt iets anders van eten en drank aan. Alle typische hapjes en drankjes van op een kerst- of wintermarkt worden aangeboden. De Gezinsbond zal ook kerstspulletjes verkopen.” De organisatoren beperkten tot 2 soorten per vereniging. “Zo is er geen dubbel aanbod.”

Kinderanimatie

Er wordt ook aan de kinderen gedacht. “Vanaf het begin van Winternacht om 17.30 uur start er een knutselatelier dat begeleid wordt door Annelien van de Bib en mijn vrouw Justine”, vertelt Olivier.

Dan is er een kerstbingo voor de kinderen.

De kinderanimatie wordt afgesloten met Dirk Holvoet die zijn kerstvertelling doet. Hij doet dat eerst een kwartiertje voor de kleuters en dan voor de kinderen van de lagere school.

De Kerstman mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hij loopt rond in het kerstgebeuren en hij is ook een uurtje beschikbaar zodat de kinderen bij hem kunnen langskomen.

Muzikaal programma

De mobiele band The Phat Bass Mountain Boys die ook op de Rollofeesten kwamen, komen terug naar Rollegem voor Winternacht. Ze brengen akoestische achtergrondmuziek nadat de Belleman – die in Rollegem aangesteld werd – Winternacht om 18 uur officieel geopend heeft.

Praktisch

Winternacht vindt op zaterdag 17 december van 17.30 uur tot 1 uur ’s nachts plaats op de straat en de parking tussen de kerk van Rollegem en het PC. Vanaf 8.30 uur wordt dat straatgedeelte afgesloten.

De parochiezaal is open voor wie binnen wil zitten en voor de kinderanimatie. De gewone consumpties zijn er aan de toog verkrijgbaar.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.