Search

Reünie van KLJ Aroma met ruim 100 aanwezigen

copyright foto Els Deleu

Op zaterdag 9 december werd er door vier oud-leden van KLJ Aroma een reünie georganiseerd voor de oud-leden. Er waren een honderdtal aanwezigen. Vijf jaar geleden werd er ook al eens een reünie georganiseerd.

KLJ Aroma stond voor KLJ Aalbeke-Rollegem-Marke en werd gesticht in 1942. Er werden hierover documenten teruggevonden, waar op te lezen staat dat 25 jonge boeren lid zouden worden. Er waren er enkele lid van de jeugdbeweging in Lauwe. Georges Coghe was de stichter. De jeugdbeweging startte nog een laatste werkjaar in 2013 en hield daarna op te bestaan. Hun lokaal was ’t clubke dat gelegen was in het gebouw van ’t Skut in Aalbeke.

Tijdens de reünie die in Moeskroen plaats vond werd er een PowerPoint met foto’s van uit de jeugdbeweging getoond.

Er werd een oproep gelanceerd om verkleed naar de reünie te komen en er was een prijs voor degene die het best verkleed was. Er was ook een prijs voor de beste foto of het beste filmpje dat in de private groep gepost werd.

Voor de reünie werd er teruggekeerd tot de leden die in de jaren 80 lid waren. De oudste aanwezigen waren dan ook zestigers.

Met de reünie werd er ook een lokale vereniging gesteund. Dit keer werd er gekozen voor de Kindervriend in Rollegem, die middelen aan het inzamelen is om het zwembad te vernieuwen. “De vorige keer zamelden we – ook dank zij de sponsors – geld in voor Kom op tegen Kanker.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.