Search

Reünie van de klas van 1989

copyright foto Els Deleu

De gewezen leerlingen van het vierde leerjaar (1988-1989) van de Sint-Petrusschool in Waregem – toen een wijkschooltje – verzamelden zaterdagavond nog eens in hun school waar ze tot het vierde leerjaar les volgden. De vorige reünie was 14 jaar geleden.

Het vierde leerjaar was toen de hoogste klas in de Sint-Petrusschool. Nu kan je er tot het zesde leerjaar blijven. “De school was toen al gemengd. De jongens trokken dan voor het vijfde en zesde leerjaar meestal naar het H.Hartcollege en de meisjes naar het OLV Hemelvaartinstituut”, luidt het.

Er waren 35 leerlingen die verdeeld waren over twee klassen van het vierde leerjaar. De leerkrachten van het vierde waren Rik Vanhauwaert en Anita Cottijn. Juf Anita is enkele maanden geleden overleden. Ook de twee leerlingen Evelien en Selim zijn respectievelijk al in 2002 en 2008 overleden, allebei bij een verkeersongeval. Er werd zaterdagavond een herdenkingskaartje geschreven voor de families van beide gewezen klasgenoten.

Er werd vooral via Facebook en kennissen gezocht naar alle contactgegevens van de gewezen leerlingen. “Nu verzamelden we hen in een WhatsApp-groep, wat verder contact zal vergemakkelijken”, aldus Frederik Vlaminck uit Kortrijk die medeorganisator van de reünie was.

De leerlingen die naar de reünie kwamen waren Bieke Algoed, Kevin Coetsier, Lode Coussement, James Defoort, Bart De Lodder, Emmanuel Demeulemeester, Bastien De Zutter, Dieter Dujardin, Olivier Dujardin, Francis Logghe, Sofie Meersseman, Elke Spiessens, Lieselot Valcke, Tom Vandenbogaerde, Annelies Vanhoenacker, Jacques Velghe en Frederik Vlaminck.

Er waren frietjes, drankjes en een taart met de klasfoto’s van de klassen van het vierde leerjaar op.

Er werd vooraf aan de aanwezigen ook wat huiswerk gegeven. “We vroegen om een item mee te brengen dat herinnert aan de schooltijd in Sint-Petrus.” Er waren verschillende items die herinneringen opriepen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.