Rekkemsestraat krijgt nieuwe kruispunten en fietssuggestiestroken

toekomstbeeld @stad Kortrijk

Op donderdag 2 februari worden om 18.30 uur de plannen voor een gedeeltelijke heraanleg van de Rekkemsestraat in Marke voorgesteld op een werfcafé in het Experience Center Vandewiele.

De Rekkemsestraat krijgt een gedeeltelijke heraanleg. “We willen de straat verkeersveiliger én groener maken”, luidt het. De betonstroken aan beide zijden van de weg worden weggewerkt, alsook de klinkers aan de kruispunten. Er komen fietssuggestiestroken en groenzones met bomen en fietsenstallingen. Er is ook aandacht voor voldoende parkeerplaatsen. De werken gaan van start in de zomer van 2023.

De betonstroken voor fietsers zijn in de Rekkemsestraat al jaren in slechte staat. De klinkers aan de kruispunten zorgen voor geluids- en trillingsoverlast en zijn onveilig voor fietsers. Een grondige onderhoudsbeurt is nodig maar kon nog niet eerder worden uitgevoerd omdat dit niet te combineren was met de heraanleg van de N43 tussen Marke en Aalbeke. Nu deze werken voltooid zijn kan de Rekkemsestraat eindelijk onder handen genomen”, klinkt het.

De betonstroken aan beide zijden van de straat maken plaats voor fietssuggestiestroken, waarbij ook de verzakte riooldeksels aangepakt worden. “De luidruchtige klinkers aan de kruispunten worden verwijderd en er wordt een asverschuiving gerealiseerd om de rechtlijnigheid te doorbreken en de verkeersveiligheid te verhogen.”

Op verschillende locaties in de straat komen er fietsenstallingen. In totaal zullen er 32 fietsen kunnen gestald worden. Er komen 13 groenzones met plantvakken en de aanplanting van 11 nieuwe bomen.

“Ter hoogte van het parkje worden betontegels onthard en vervangen door een grindpad. Er worden ook parkeerstroken aangebracht. Er verdwijnen geen parkeerplaatsen,” wordt er beloofd.

error: De inhoud is beschermd!