Search

Reggae en Dub achter de skatebowl

copyright foto Els Deleu

Alec Decleir, Sarah Verelst en Tom Parmentier organiseren Nachtshift & K-town dub club tijdens de Sinksenfeesten in Kortrijk. Voor sfeer en gezelligheid kan je dus bij hen terecht op het grasplein langs de Leie aan de skatebowl aan de Ijzerkaai in Kortrijk.

“Vroeger organiseerde Tacticz, een vzw die gestopt is ‘Drum & Bass’” , zegt Tom Parmentier (31) uit Heule. Hij en Sarah Verelst (24) uit Gullegem begonnen met Nachtshift, wat een soort opvolging van Drum & Base is. “Het idee groeide van uit JH Reflex. Later kwam Alec Decleir (27) uit Roeselare erbij. Alec komt ook draaien.

Tom werkte als freelancer 4 à 5 voltijds aan het project. Alec is werkzaam in een metaalwarenbedrijf en Sarah is studente Bedrijfsmanagement met afstudeerrichting Eventmanagement aan Hogeschool Vives.

Het drietal kan gedurende het weekend ook op 50 vrijwilligers rekenen.

“Voor mij was ‘Drum & Bass’ dé reden om naar Sinksen in Kortrijk te komen”, aldus Tom. “Ik vind het leuk om zes jaar later weer de kans te krijgen om iets dergelijks te organiseren.”

“Vorig jaar was Nachtshift één dag en nu gaan we voor twee.” Zowel op zaterdag als zondag is er een programma.

“Natuurlijk kan er op Nachtshift ook iets gedronken worden in ons ‘Café tout Bien’, waar we Tout Bien Pils van Average Rob promoten. Deze pils is vooral bij studenten gekend. Het is de goedkoopste pils op Sinksen.”

“We zitten op de ideale gezellige plaats langs de Leie, waar de rommelmarkt begint/stopt. Er komen hier dus veel mensen voorbij. We hebben hier een vaste capaciteit van 500 mensen. Dit jaar komt er ook een chillzone bij. We werken samen met Bloei Events voor de decoratie.”

Een dergelijk festival wordt nu voor de 11de keer in België georganiseerd en het is de tweede keer op Sinksen. “Nu is het meer uitgewerkt! We groeien ook in het aantal partners. Het Kortrijkse Café De Klokke, met Laurent Herman, de gewezen voorzitter van het jeugdhuis is hoofdsponsor. ”

Alec en Tom deden al een editie van Nachtshift in maart in Zwitserland, en mogen er volgend jaar weer naar toe. “We hebben leuke plannen in het vooruitzicht”

Programma

Op zaterdag kan je meer drum & bass verwachten, met John B als headliner.

Vooral het zondagprogramma moet ook gezinnen met ook kinderen aantrekken. “Dan is er minder intensieve maar meer rustige muziek.”

“Mensen die willen bass & reggae horen, komen tot bij ons om die muziekgenres te beleven, wat weg van de grootste drukte op Sinksen.

“Het komt uit de Jamaicaanse cultuur, waar iedere commune zijn soundcheck buiten zet en speelt voor de buurt”, vertelt Tom die nog in Jamaica was. “Het is leuk om dat hier te introduceren. De helft van onze artiesten draait hier ook op vinyl.

In vergelijking met vorig jaar werd er bij Nachtshift een serieuze upgrade doorgevoerd. “We gaan van één naar twee dagen, met een serieuze line up. Het moet een uithangbordje voor onze professionele toekomst worden. Vorig jaar werd hier reggae dub gespeeld en er kwam hier een vrouw op een bankje zitten om gewoon te genieten. Dat is toch fantastisch! Dat gaf ons inspiratie om er ook te zijn voor mensen die al lang op de rommelmarkt slenteren hier een rustig plekje te bieden zodat ze kunnen genieten van de muziek.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.