Recordopkomst voor de Kiwanis-run

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nadat de voorbije twee jaar geen Kiwanis Run kon georganiseerd worden, schreef een recordaantal van 150 kinderen en volwassenen met een beperking zich dit jaar in om eens te kunnen meerijden met een oldtimer, sidecar of truck. De Kiwanis-run vindt plaats op zaterdag 21 mei.

Organisator Kiwanis Wervik Tabaksstreek is nog op zoek naar eigenaars van dergelijke voertuigen  om deze mensen een onvergetelijke dag te bezorgen en iemand te laten meerijden. “Ook naar (oldtimer)busjes zijn we nog op zoek. Wij bieden een middagmaal, een avondsnack en drankjes onderweg aan”, aldus Alain Turpijn uit Menen die de PR verzorgt.

“Je krijgt er zoveel voldoening van de gelukkige deelnemers voor terug!”

Een koppel vrijwilligers was 28 jaar lang de drijvende kracht achter wat toen de ‘Two Raiders Run’ heette. Kiwanis Wervik Tabaksstreek nam deze organisatie over en organiseerde deze run al één keer zelfstandig, maar toen kwam corona.

Verschillende instellingen uit Zuid-West-Vlaanderen werden aangeschreven. “De knaldrang is groot, want waar we normaal op ruim 100 deelnemers mogen rekenen, moesten we de inschrijvingen van mensen met een beperking stopzetten aan 150”, stelt voorzitter van de Kiwanis Run commissie Helmut Serlet uit Wervik. “Door dit hoog aantal inschrijvingen zijn we nog op zoek naar voertuigen met chauffeurs.”

Vanaf 11 uur worden de kinderen en volwassenen met een beperking en de chauffeurs verwacht voor een middagmaal aan het Wijkcentrum de Koekuit in de Hogeweg 312 in Menen.

Na het middagmaal start om 13.15 uur de rit van 35 km, waarna er halt gehouden wordt. Na de pauze wordt er nog een rit van 35 km gedaan om rond 18 uur aan te komen in het wijkcentrum De Koekuit waar een broodmaaltijd klaarstaat.

Kiwanis Wervik Tabaksstreek is een afdeling van Kiwanis, een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. De afdeling bestaat uit 40 à 50 ondernemende mensen uit de streek van Wervik, Menen en Wevelgem die zich inztten voor sociale organisaties en initiatieven uit de streek.

Er wordt gewerkt met verschillende commissies zoals de commissie ‘Aanvaarding’, ‘Cultuur’, ‘Feest’, ‘Kiwanis Run’, ‘PR’ en ‘Sociaal’.

Het Lentegala vormt voor Kiwanis Wervik Tabaksstreek de grootste bron van inkomsten. Dit vindt dit jaar ook uitgesteld plaats op zaterdag 3 september om 19 uur in Kortrijk Xpo. De datum hiervan kan al vastgelegd worden. Binnenkort meer hierover op StreekgenoOt.

Wie op 21 mei zijn/haar steentje kan bijdragen als chauffeur kan contact opnemen met Steven Forger op steven.forger@outlook.com  of via 0475 75 06 69.