Search

Raphaël nam samen met zijn broers en zus de confisserie over

wijlen Raphaël Teerlynck (Begrafenissen Planckaert/Sereni)

Op zondag 9 juli is Raphaël Teerlynck overleden in het woonzorgcentrum De Zon in Bellegem.
Raphaël werd geboren in Gent op 24 juli 1932. Hij groeide op in Kortrijk.

Raphaël was de echtgenoot van Liliane Demeyer en woonde sinds het begin van de jaren zeventig in ’t Rode Paard in Bellegem. Dat was toen de eerste verkaveling in Bellegem. Sinds april vorig jaar verbleef Raphaël in de afdeling de Eppe van het woonzorgcentrum De Zon in dezelfde gemeente. “Hij werd er door super lieve mensen schitterend verzorgd”, luidt het bij de familie.

De kinderen zijn Johan (Zwevegem), Veerle (wed. van Pol Vandecaveye, Lichtervelde), Bart (met Annelies Paessens, Koksijde) en Geert (met Sonja Semetier, Ardooie). Er zijn 11 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen en eentje wordt er binnenkort verwacht.

Ets Confisserie Teerlynck

Raphaëls ouders hadden een confisserie en Raphaël nam samen met zijn broers en zus die zaak over. De broers deden vooral de groothandel en hun zus deed de doopsuikers. Heel zijn loopbaan heeft Raphaël er gewerkt.

Op zijn 62 stopte Raphaël als bestuurder van Ets. Confisserie Teerlynck.

Vanaf die periode heeft hij zo’n 20 jaar lang veel gereisd en zag hij een groot deel van de wereld. Raphaël heeft altijd genoten van het leven. Toen hij nog werkte op zaterdagmorgen stond de caravan vaak klaar om ’s middags al te vertrekken op weekend.

Hij was een fijnproever en hield van wijnen. Zo volgde hij ook nog wijncursussen.

Raphaël was ook een trouwe supporter van White Star Bellegem.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op vrijdag 14 juli om 10.30 uur in de Sint-Amanduskerk in het centrum van Bellegem.

(Begrafenissen Planckaert/Sereni)

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.