Search

Raf werd in de bloemetjes gezet 

Raf Decoene (copyright foto Els Deleu)

Onlangs werd Raf Decoene in Lendelede door de burgemeester en een afvaardiging van de gemeenteraad in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet voor het culturele leven in Lendelede.

Raf woont al sinds 1969 in Lendelede. Hij kwam uit Steenkerke. Hij gaf 35 jaar lang technische vakken zoals houtbewerking aan het VTI in Izegem. Hij ging er in 2001 met pensioen.

In Lendelede werd hij in 1975 de eerste secretaris van de nieuw opgerichte culturele raad. Hij vervulde die taak 22 jaar lang in tijden waar alles nog getypt werd en dat er kopies genomen werden met een manueel bediende stencilmachine. Raf bezorgde dan de verslagen met de fiets bij de bestuursleden.

Hij was ook 25 jaar voorzitter van de beheerraad van de bibliotheek.

Hij ontwierp ook de cultuurtrofee die elk jaar uitgereikt wordt. Het werd een houtsculptuur in de vorm van de letters C en R van Culturele Raad.

Die cultuurtrofee ontving hij zelf voor zijn vele werk achter de schermen in februari 1999.

Raf volgde Griet Devulder op als voorzitter van de cultuurraad. Nu is hij nog altijd voorzitter ad interim. Hij is ook lid van de werkgroep die de puntenverdeling voor de culturele verenigingen uitwerkt.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.