Search

Puzzelaars kunnen hun ei kwijt bij de Gezinsbond

Copyright foto Els Deleu

In oktober en november organiseert de Gezinsbond een Puzzelkampioenschap verspreid over heel Vlaanderen. Elke afdeling kan dit zelf uitwerken. Ook de lokale afdelingen van Bissegem en Heule springen mee op de kar en organiseren een kampioenschap. Ze kochten samen puzzels aan.

Iedereen kan deelnemen aan het Puzzelkampioenschap. Deelnemers in teams van drie tot vier personen leggen zo snel mogelijk een unieke puzzel van 500 stukken. De Standaard Uitgeverij ontwikkelde een exclusieve puzzel van Jommeke voor dit kampioenschap. De deelnemers krijgen anderhalf tot twee uur de tijd om de puzzel te leggen. De eerste die binnen de tijd klaar is, is kampioen van de afdeling.

De Gezinsbond Bissegem organiseert dit kampioenschap op zondagnamiddag 9 oktober in het OC De Troubadour in Bissegem. De deelnameprijs bedraagt 5 euro per team. Iedereen die de puzzel afwerkt krijgt een prijs.

Het Puzzelkampioenschap in het OC De Vonke in Heule van de Gezinsbond Heule vindt plaats op zondagnamiddag 30 oktober. De deelnameprijs bedraagt 10 euro per team. Daarin is een drankje voor elk teamlid inbegrepen en de puzzel krijgt het team mee naar huis. Er is daarbovenop nog een prijs voor de eerste drie. Voor teams die geen lid zijn van de Gezinsbond bedraagt de deelnameprijs 15 euro.
“Er wordt gepuzzeld in de grote zaal, en in de ‘zeshoek’ voorzien we puzzels voor de kleintjes en is er een bouwnamiddag met Lego Duplo.”

Telkens melden de deelnemers zich aan vanaf 13.45 uur en volgt er om 14.15 uur een uitleg. Het kampioenschap start om 14.30 uur.

Om zeker te zijn van een plaatsje is het aangeraden om in te schrijven op

https://bissegem.gezinsbond.be/activiteiten/puzzelkampioenschap-bissegem voor Bissegem

en http://www.gezinsbond-heule.be/ voor Heule.

Intergenerationeel werken

Er wordt in teams gewerkt. “We hopen op verschillende intergenerationele teams zoals (groot)ouders met kinderen en/of kleinkinderen en/of vriendjes en vriendinnetjes. De Gezinsbond biedt kinderen, ouders en grootouders immers een aanbod op maat. De verschillende generaties vinden elkaar tijdens gemeenschappelijke activiteiten.”

Samenwerking

Eén tot twee keer per jaar werken de afdelingen van de Gezinsbond uit Heule en Bissegem samen. “Heule en Bissegem delen al het postnummer, de parochie en de pastoor, we werken daarbovenop dus soms ook samen met de Gezinsbond”, luidt het.
De afdelingen werkten al samen voor een fiets- en wandeltocht.


In Heule is er op zaterdagnamiddag 15 oktober nog een grote activiteit met de Tweedehandsbeurs en Bissegem pakt op 13 november uit met een kindermatinee.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.