Search

Provinciale kampioenen bij vogelkwekers

copyright foto Els Deleu

Op zondag 20 november werden de Provinciale kampioenen van de Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie (KBOF) bekend gemaakt. Het kampioenschap werd georganiseerd door De Paradijsvogel Kuurne en vond plaats in KUBOX in Kuurne. 21 keurmeesters stonden in voor de keuring.

Het kampioenschap liep samen met de vogeltentoonstelling van De Paradijsvogel. Er waren zo’n 1.850 vogels ingeschreven in de 372 reeksen van de ruim 700 beschikbare. “In totaal zijn er eigenlijk 9.500 soorten en kleuren”, vertelt Luc Braekevelt uit Wielsbeke, secretaris bij De Paradijsvogel en voorzitter van KBOF West-Vlaanderen. “We bedanken de gemeente Kuurne en de sponsors voor de steun die verleend werd.”

Het was al de 65ste editie van het Provinciaal Kampioenschap en voor de 19de keer was er een kampioenschap voor jongeren.

Provinciale kampioenen

Hendrik Vergote uit Tielt werd algemeen provinciaal kampioen over de klassen A, B, D en E. De trofeeën werd geschonken door Jan Deprez, schepen van Sport in Kuurne en door de gemeente Kuurne.

Morgane Devriese uit Roeselare werd jongerenkampioen over de klassen A, B, D en E. Ze kreeg een trofee geschonken door het Provinciaal Bestuur KBOF West-Vlaanderen.

Liam Duplessis uit Izegem werd Provinciaal Kampioen Vrije Klasse C en kreeg een trofee geschonken door Markoen Kuurne.

Provinciale kampioenen in de secties

Bij de Europese vogels won Kurt Vermet uit Torhout. Marc Laseure uit Ieper werd tweede en Dorine Witdouck uit Aalbeke derde. De trofeeën werden geschonken door Werkgroep Europese Vogels West-Vlaanderen.

Jacques De Cabooter uit Vichte won bij de Cultuurexoten. Tweede werd José Lamsens uit Roeselare (ontbreekt op de foto) en derde werd Patrick Ducheyne uit Gistel. De trofeeën werden geschonken door de Belgische Zebravinken Club.

De trofeeën voor de Exoten werd geschonken door Kristof Naert uit Ingelmunster. De eerste plaats was voor Marc Declercq, de tweede was voor Xavier Devriese, beiden uit Roeselare en de derde voor Patrick Ducheyne uit Gistel.

Bij de kleurkanaries won Hendrik Vergote uit Tielt, tweede werd Jurgen Dewyngaert en derde werd Bart Bruwier die net als Jurgen in Roeselare woont. Zij kregen een trofee geschonken door de Gouden Ring Show Roeselare.

Johan Brulez uit Pittem won bij de Postuurkanaries. Johan Coolman uit Kortemark (ontbreekt op de foto) en Eric Verbrugghe uit Gullegem werden respectievelijk tweede en derde. De trofeeën werden geschonken door Keurmeesters West-Vlaanderen.

De winnaar bij de grasparkieten werd Matthias De Grande uit Wingene. Hij werd gevolgd door Morgane Devriese uit Roeselare op de tweede en Eric Vannieuwenhuyze uit Bissegem op de derde plaats. Zij kregen allen een trofee geschonken door Colora Kuurne.

Avidar volières uit Zedelgem schonk de bekers voor de sectie Parkieten en Papegaaien. De eerste plaats was hier voor Frédéric Verleene uit Veurne. Christ Derie uit Anzegem (ontbreekt op de foto) en Dimitri Devolder uit Kuurne werden tweede en derde.

Hendrik Vergote uit Tielt werd de winnaar bij de Hybrieden. Hij werd gevolgd door Patrick Ducheyne uit Gistel en Mario Decneudt uit Moorslede. Zij kregen een trofee geschonken door Bakkerij Sint-Pieter Kuurne.

Horta Kuurne schonk de trofeeën voor de sectie Duiven en Hoenders. Morgane Devriese uit Roeselare werd de winnaar. Matthias De Grande uit Wingene werd tweede en Eric Vannieuwenhuyze uit Bissegem derde.

Gewestkampoienen

Het Provinciaal Bestuur van KBOF West-Vlaanderen schonk dan ook nog bekers voor de Gewestkampioenen.

In het gewest Brugge-Oostende werd Patrick Ducheyne uit Gistel kampioen.

In het gewest Ieper was Marc Laseure uit Ieper de kampioen.

In het gewest Roeselare-Tielt was de kampioenstitel voor Hendrik Vergote. In dat gewest was er met Morgane Devriese uit Roeselare ook een jeugdkampioen.

In het gewest Kortrijk werd Jacques De Cabooter uit Vichte gewestkampioen. De gewestkampioen bij de jeugd werd Thibaut Bekaert uit Harelbeke.

Clubkampioen

Bart Sabbe uit Wakken werd clubkampioen bij De Paradijsvogel onder de klassen A, B, C, D en E. De club schonk de trofee.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.