Search

Prins Arnold volgt prins Michel op

copyright foto Els Deleu

De Orde van de Vlash’aard Groot- Kortrijk vierde op zaterdag 16 maart voor de 42ste keer carnaval in het stadhuis van Kortrijk. Er was dit jaar echter niemand van het stadsbestuur aanwezig.

“Gelukkig kon de aanstelling van de nieuwe prins zoals gewoonlijk wel in de trouwzaal van het stadhuis plaatsvinden”, luidt het.

De Orde van de Vlash’aard groeide uit de dovengemeenschap in het Kortrijkse, meer bepaald uit De Getrouwe Vrienden. Nog altijd zijn er verschillende doven en slechthorenden in de Orde. Nog maar sinds 2010 zijn er ook af en toe horende prinsen.

De prinsverkiezing vindt plaats in het Kasteel in Heule”, vertelt secretaris Dieter Haghebaert. Dieter is tot nu toe de laatste die prins werd toen hij zelf nog in Kortrijk woonde. Ondertussen is hij uitgeweken naar Halle.

Ceremonie

De ceremonie van de aanstelling van de nieuwe prins werd gestart met een minuut stilte voor Prins Freddy I, van wie vorig jaar afscheid moest genomen worden.

Dan startten de toespraken in gesproken en in gebarentaal.

Prins Arnold I is de nieuwe prins. Hij volgt prins Michel I op. “Met prins Arnold is er opnieuw een dove prins.”

Enkele mensen van F.E.N. (Federatie Europese Narren) zorgden voor de aankleding van de nieuwe prins.

Prins Arnold I

Prins Arnold I is Arnold De Weghe uit Roeselare. Hij wordt maandag 81 jaar. Hij is de voorzitter van de Kortrijkse dovenclub De Getrouwe Vrienden en is ook lid van de dovenclub De Levensgenieters. Vroeger was hij ook nog voorzitter van een dovenvereniging in Roeselare.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.