Search

Prijzen winnen door met helm of in fluo naar school te komen

copyright foto Els Deleu

Sinds 8 november maakt elke fietsende leerling uit het middelbaar die een helm en/of fluorescerende kledij draagt op weg naar school in Kortrijk, Kuurne of Lendelede kans op een mooie prijs.

Deze FLUO/HELM-campagne van Politiezone VLAS loopt nog tot eind december 2021.

Zowel politiemensen als vrijwilligers gaan tot het einde van het kalenderjaar aan de schoolpoorten staan van alle middelbare scholen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

Elke leerling die met de fiets komt en een helm of fluo-uitrusting draagt wordt beloond met een tombolaticket. Per dag wordt er één school bezocht. Wij waren er bij aan Spes Nostra in Kuurne.

Telkens op het einde van elke week gaan alle nummers van de uitgedeelde tickets in een pot en wordt er een winnaar uitgetrokken die een waardebon van maar liefst 250 euro krijgt. Deze bon kan besteed worden bij één van de deelnemende lokale handelaars uit Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Na zes weken wordt ook de winnaar van de hoofdprijs getrokken. Deze krijgt een gloednieuwe fiets.

“In deze donkere periode is er meer kans op ongevallen met zwakke weggebruikers”, luidt het bij Politiezone VLAS. “Om veilig te kunnen blijven fietsen is het belangrijk om jezelf van kop tot teen, van stuur tot zadel zo zichtbaar mogelijk te maken.”

Men geeft nog mee dat er naast het traditionele fluohesje ondertussen al heel wat trendy alternatieven zijn voor de schoolgaande jeugd.

Er wordt ook nog eens gehamerd op het belang van goed werkende fietsverlichting. “Wie goed werkende fietsverlichting combineert met fluorescerende kledij of attributen is extra en van ver zichtbaar!”

Er werd in samenwerking met Team Communicatie van Stad Kortrijk ook een flashy promofilmpje gemaakt om jongeren extra te stimuleren.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.