Search

Politie meer zichtbaar en meer aanspreekbaar

Op de foto herkent u Hoofdinspecteur Bert Van Quickelberghe, fietsenhandelaar Marc Tack uit Ingelmunster en 3 tevreden wijkinspecteurs uit Meulebeke en Ingelmunster.

De 13 wijkinspecteurs van de PZ Midow (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke) zijn uitgerust met nieuwe elektrische fietsen die geleverd werden door fietsenhandelaar Marc Tack uit Ingelmunster. Negen fietshandelaars uit de regio dienden een voorstel in. “Elke fiets werd getest waarna bleek dat de Dutch ID Phantom van Marc Tack het best beantwoordde aan de noden en wensen van de wijkinspecteurs”, luidt het.

“De vorige reeks fietsen was al een paar jaar oud en voor een wijkinspecteur is een fiets een essentieel vervoermiddel. De wijkinspecteur is zoveel mogelijk aanwezig op zijn of haar wijk. Daarom wilde de politiezone investeren in betere fietsen, die tegen een spreekwoordelijke slag of stoot kunnen”, aldus hoofdinspecteur Bert Van Quickelberghe. Bert trok dit dossier en pakte het heel pragmatisch aan. De 13 wijkinspecteurs werden allen bevraagd, er werd een interne werkgroep opgericht en de noden van op het terrein werden opgenomen in het bestek. Zo werd niet alleen de prijs in rekening gebracht maar ook de degelijkheid van het materiaal en het rijcomfort. Voor de effectieve levering dienden de wijkinspecteurs wel bijna 10 maanden te wachten door de crisis.”Het is de bedoeling

“Het is de bedoeling de zichtbaarheid en aanspreekbaarheid te blijven verhogen. Een degeljke fiets is hiervoor het juiste middel”, stelt hoofdinspecteur Katrien Van Vooren, afdelingshoofd van de wijkwerking.

Sedert enige tijd werden de 13 wijkinspecteurs ook uitgerust met een persoonlijk gsm-nummer. Zo kan elke burger steeds contact opnemen met zijn of haar wijkinspecteur om een bepaalde zaak te bespreken. PZ Midow wenst wel te benadrukken dat in dringende gevallen – dus als er politiehulp ter plaatse nodig is – steeds moet gebeld worden naar de noodcentrale via het gekende nummer 112. De e-mailadressen en gsm nummers van de wijkinspecteurs zijn terug te vinden via https://www.politie.be/5454/ via een eenvoudige zoekfunctie. “Zo kan je makkelijk contact leggen met de wijkinspecteur van uw straat en een afspraak of gesprek regelen om uw niet dringend buurtprobleem aan te kaarten. Of de wijkinspecteur komt bij u ter plaatse, op de nieuwe fiets!”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.