Search

Platina voor Albert en Georgette

Albert en Georgette (copyright foto Els Deleu)

Albert Balduyck (88) en Georgette Deschaeck (88) uit Marke kregen vorige week bezoek van schepen Stephanie Demeyer voor hun platina huwelijksjubileum.

Albert groeide op in een gezin van vier kinderen in Rekkem terwijl Georgette opgroeide in Marke in een gezin van vijf kinderen. Allebei gingen ze tot hun 14 jaar naar school.

Het huwelijk

Albert en Georgette leerden elkaar kennen op de kermis in Rekkem.

Ze trouwden op 29 december 1951 en woonden eerst een tijdje mee bij Alberts ouders in Rekkem. Daarna huurden ze een klein huisje in Rekkem. Toen er nieuwe woningen gebouwd werden in Aalbeke, verhuisden ze naar daar. Ze woonden er zeven jaar. In 1964 verhuisden ze naar hun woning in Marke, die ze grotendeels zelf bouwden en waar ze nog altijd wonen.

Er kwamen drie kinderen. Erica die in 1952 geboren werd en in april van dit jaar overleden is is de oudste dochter. Haar partner is Paul Lefebre. Marnix (67), met Martine Vandamme is de zoon en Marleen (64) met Luc Hofman is de jongste dochter.

De kleinkinderen zijn Severine Lefebre die getrouwd is met Lorenzo Vens en Annelien Claeys die samenwoont met Jeroen Osselaere. Jarre Osselaere is de achterkleinzoon.

Werk en hobby’s

Albert werkte heel zijn leven in de textielsector. Hij begon in tapijtenfabriek Franco Belge in Wevelgem. Nadien werkte hij bij Janart en hij sloot zijn loopbaan af in de Prado in Kuurne. “Ik heb altijd graag en veel gewerkt”, zegt hij.

Albert bouwde ook zelf zijn huis. Ze waren een goed team samen. Alles leerde Albert aan zichzelf. Hij kon metsen, voegen, tegels, water en elektriciteit leggen… Ook bij zijn kinderen ging hij helpen met dergelijke klussen. “Ik heb alles met veel liefde gedaan.”

Albert is ook nog lid geweest van de harmonie van Aalbeke. Hij speelde trompet. Hij heeft later thuis ook op een keyboard gespeeld. Ook schilderen was één van zijn hobby’s. Alle schilderijen die in het huis wonen zijn van de hand van Albert. Daarnaast is hij ook 20 jaar voorzitter van S-plus Marke geweest.

Tijdens haar jeugd heeft Georgette een tijdje als dienstmeid gewerkt en ze werkte korte tijd in de textielsector, maar aangezien ze op jonge leeftijd trouwde en drie kinderen kreeg in vijf jaar tijd werd ze snel huisvrouw. Ze zorgde voor haar gezin en het huishouden, maar hielp ook haar man bij het klussen en het verbouwen. Ze waren een goed team.

In haar jeugd heeft Georgette nog gezongen en ze ging jaren aan een stuk voorlezen voor de bewoners in het woonzorgcentrum in Marke.

Albert en Georgette gingen op zondagavond ook graag eens dansen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.