Search

Pensioenen in het Guldensporencollege in Harelbeke

copyright foto Els Deleu

In het Guldensporencollege in Harelbeke gingen/gaan ook drie mensen met pensioen. Het zijn Marleen De Moor (62), Ria Viaene (62) en Ann Van West (62).

Marleen De Moor

Marleen is afkomstig uit Deerlijk en woont in Beveren-Leie. Ze is getrouwd met Gino Verledens en heeft een dochter, een zoon en twee kleindochters.
Marleen gaf laatst Nederlands maar gaf vroeger ook nog Engels. Ze deed haar studies in het Heilig Hart Instituut in Heverlee. “Ik startte mijn loopbaan met overal interims”, zegt ze. In 1990 begon ze in het Heilig Hart Instituut in Harelbeke en ze werkte er zo’n 30 jaar. Ondertussen is het Guldensporencollege geworden. Marleen gaat officieel op 1 september met pensioen.

“Ik ben van plan om weer wat meer te lezen, want nu had ik daar niet veel tijd voor”, zegt Marleen. Ze wil ook weer starten met yoga en zal eventueel ook turnen. “Ik ben ook van plan om te wandelen en tentoonstellingen te bezoeken. Mijn tijd zal goed gevuld zijn.”

Ria Viaene

“Ik ben al thuis van 1 maart en heb mijn aanpassing dus al een beetje achter de rug”, zegt Ria. “Ik gaf de laatste 20 jaar niets anders meer dan Frans. Vroeger gaf ik ook Engels en MAVO.” Ria genoot haar opleiding in Ten Doorn in Eeklo. Ze begon haar carrière met verschillende interims tussen 1981 en 1988. “Ik ben hier op school begonnen met een vervanging en zo kon ik in 1988 blijven. Ik mocht toen ook in de bank gaan werken maar koos voor het onderwijs.”
Ria is getrouwd met Rik Ottevaere en woont in Hulste. “Mijn man was al met pensioen.”
Ria die twee zonen heeft besteedt nu veel tijd aan haar vier kleindochters.
Ze leest ook graag en houdt van reizen. In september zal ze weer starten met het Spaans. “Ik volgde dat nog in avondonderwijs maar stopte er mee. Dat wil ik nu weer oprapen in dagonderwijs.”
“We kregen van de kinderen een museumpas en vinden dat ook heel tof om te gebruiken.”

Ann Van West

Ann is afkomstig uit Desselgem en woont in Beveren-Leie. Ze studeerde Economie en Informatica in Gent. “Het was na het afstuderen een moeilijke periode om werk te vinden, het tegenovergestelde van hoe het nu is.”
Ann werkte op het secretariaat in Sint-Theresia. In 1986 deed ze al interims in Harelbeke. Ze gaf informatica en economie of boekhouden.

Ann is getrouwd met Rik Velghe. Ze heeft een zoon en een dochter, en ook een kleindochter en een kleinzoon. De kleinkinderen zijn 18 maanden en 2 maanden. In januari ging Ann met pensioen.
“Ik hou van lezen, wandelen en handwerk”, zegt ze. “Lezen deed ik vroeger enkel in de vakantie. Ik doe ook aan Diamond Painting. Vroeger was ik soms een jaar aan een werk bezig, en nu werk ik dat in twee maanden af.” Ann werkt ook heel graag in haar tuin. “Het is een siertuin maar ik kweek ook enkele kleine groentjes in de groentenbak”, vertelt ze.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.