Search

Opnieuw een West-Vlaanderen Cycling tour voor Nieuwelingen

copyright foto Els Deleu

De vierdaagse West-Vlaanderen Cycling Tour voor Nieuwelingen vindt voor de 13de keer plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus. Het is nog altijd de enige vierdaagse wedstrijd voor nieuwelingen in België. De voorstelling gebeurde in het Kortrijkse stadhuis.

De eerste rit wordt georganiseerd door KSV Bellegem en vindt in in Bellegem plaats op donderdag 18 augustus. De start van de 67,5 km lange rit over 9 rondes is voorzien om 16 uur.

De tweede rit op de Paanders in Meulebeke is er één van 68,4 km. Deze start op vrijdag 19 augustus om 17 uur en wordt georganiseerd door de Molenspurters Meulebeke. Ook hier zijn er opnieuw 9 rondes.

De derde rit is een individuele tijdrit van 10,1 km en start op zaterdag 20 augustus om 15 uur in Stasegem. Hier staat WC Nut en Vermaak Stasegem in voor de organisatie.

De finalerit van zondag 21 augustus vindt plaats in Rekkem. Deze rit van 69 km over 9 rondes start om 16 uur. Hier is Veloclub Sportieve Hoop Rekkem de organisator.

Er staan 24 ploegen – waaronder drie buitenlandse – aan de start. “We moesten ploegen weigeren, maar we moeten ons houden aan het maximum van 120 deelnemers voor Nieuwelingen, een aantal dat opgelegd wordt door de wielerbond.” Per ploeg zijn er 5 wielrenners.

Dankij inzet van organiserende clubs en sponsors

“De organisatie van deze vierdaagse Interclub is mogelijk dankzij de vier organiserende clubs en ook door de financiële inbreng van de sponsors”, aldus voorzitter Julien Vermote. Hoofdsponsor Verzekeringen Verbrugge uit Kortrijk sponsort de Blauwe trui voor de leider in het Algemeen klassement. Het Kunstgrascentrum West-Vlaanderen neemt opnieuw de Groene trui van het puntenklassement voor zijn rekening. En Vermarc Sport met een nieuwe vestiging in Roeselare zorgde voor de financiële steun voor de Rode trui voor de Rushes.

Brasserie De Symphonie uit Harelbeke, Alpro, Eurosport uit Pittem en D’Oude Pekkerij uit Meulebeke financierden de Witte trui voor de beste jongere.

De overkoepelende organisatie Cycling Vlaanderen draagt ook een financieel steuntje bij.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.