Search

Opnieuw een nostalgisch kerstmarktje op De Watermolen

bestuur, medewerkers en mensen van goede doelen - copyright foto Els Deleu

Op vrijdag 15 december is er opnieuw een nostalgisch kerstmarktje op De Watermolen in heule. Het begint om 17 uur rond de Sint-Godelievekerk en de vrije basisschool De Watermolen op de Watermolenwal. “We willen weer het mooiste, warmste en gezelligste straatje van Heule en omstreken worden.”

Frank en Linda Lefevre-Dewitte, Luc en Trui Albers-Ketelers, Koen en Vero Dekyvere-Dierycksvisschers, Jean-Pierre Gheysens en Dirk Hemeryck zijn de organisatoren van de kerstmarkt, die aan de vijfde editie toe is. “Zonder onze vele vrijwilligers zou het echter niet lukken”, luidt het.

Goede doelen

De opbrengst van de dranktent gaat integraal naar het goede doel. “We kunnen onze werkingskosten financieren door de steun van 85 sponsors en ook de stad en het Molenheem zorgen voor een financiële bijdrage. Uiteraard zijn we iedereen heel dankbaar!”

Het huisje van de Kerstman op Heule-Watermolen werd dit jaar gerenoveerd. Er kwam een nieuw dak op en het werd geschilderd.

Dit jaar wordt er als hoofd goede doel gekozen voor De Kindervriend uit Rollegem, waar men aan het sparen is voor een nieuw zwembad. Meer hierover vind je in het onderstaand artikel:

Elk jaar wordt er ook een gedeelte van de opbrengst geschonken aan het zesde leerjaar van VBS De Watermolen voor een deel van de financiering van de Vredesroute, een fietstocht van 52 km in het Ieperse.

“We geven ook elk jaar rond de kerstperiode een pakje koeken aan de tachtigplussers en de zieken van onze parochie.”

Chiro Tsjoef van Heule Watermolen krijgt ook elk jaar een financiële bijdrage voor de hulp bij het opzetten van de kerstmarkt en voor hulp op de avond zelf.

Time for Lyme, die vorig jaar het hoofd goede doel was, mag ook dit jaar weer rekenen op een kleinere bijdrage.

“Vorig jaar konden we 4.380 euro geven aan het hoofd goede doel, 1.000 euro aan de school, 400 euro aan de Chiro en 280 euro aan de kerstgaves op de parochie.”

De bewoners van de Watermolen kregen een flyer in de bus. Als ze het strookje aan de achterkant van die flyer invullen en deponeren aan de kassa in de tent, kunnen ze een ballonvaart geschonken door Benedict Huysentruyt winnen.

Animatie en standjes

Er staan 27 standen op het nostaligisch kerstmarktje. “De standhouders mogen hun opbrengst houden. Enkele goede doelen zoals Christmas for Singles, Think Pink, Soep op de Stoep, wzc Ter Melle en De Branding zijn alvast vertegenwoordigd.

Er zal ook een stand zijn van De Kindervriend met kerstballen en -kaarten die gemaakt werden door de leerlingen.

Op de speelplaats van de school staat een carrousel. De leerlingen van het zesde leerjaar brengen om 18, om 19 en om 20 uur een kerstevocatie in de Sint-Godelievekerk.

Een minikerstfanfare met de arrenslee komt het geheel nog opvrolijken en goochelaar Tom Meert komt ook.

’s Namiddags worden de grootouders al uitgenodigd.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.