Search

Opnieuw 12 mensen die levensreddend kunnen handelen

Bij het Rode Kruis-Kortrijk werden zaterdagavond brevetten uitgereikt. Twaalf cursisten behaalden een brevet ‘Eerste Hulp – Help’ en sommigen onder hen ook het brevet ‘Helper’.

De personen die brevetten haalden waren Kenny Callewaert, Anna De Leersnijder, Marie De Smet, Lieven Hoste, Frederike Lenaerts, Robin Nys, Sophie Vandewalle, Albert Vandenbussche, Sander Vercruysse, Akhmad Zoulkarniev, Toon Candaele en Bram Langmans.

Er waren verschillende lesgevers aanwezig om de brevetten uit te reiken.

“Het is een uitdaging om nieuwe vrijwilligers te vinden, en we zijn dan ook heel tevreden dat Marie en Sophie die hun brevet haalden ons bij het Rode Kruis zullen vervoegen”, stelde Frank Masselus.

Nieuwe cursus

Wie ook een gratis cursus Eerste Hulp – Help wil volgen, kan zich nu al inschrijven voor de cursus die in het najaar zal gegeven worden. De cursussen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 19 tot 21.15 uur in het Rode Kruislokaal in de Antoon Van Dycklaan 14 a in Kortrijk. De cursus start op dinsdag 17 september en omvat 12 lessen in levensreddende vaardigheden zoals reanimatie, het stoppen van bloedingen, een brandwonde leren afkoelen, het leren aanleggen van verbanden en draagdoeken…

Inschrijven kan via Frank Masselus op vorming@kortrijk.rodekruis.be of via Rik Vercoutere op pr@kortrijk.rodekruis.be

Eendaagse cursus Hartveilig

In samenwerking met de stad Kortrijk is er op maandag 22 april om 19 uur ook een gratis cursusavond Hartveilig, waar het reanimeren en het defibrilleren aangeleerd wordt.

Voor deze cursusavond schrijf je vooraf in via https://www.kortrijk.be/vorminghartveilig

Je kan ook kiezen voor een andere datum. Er is elke maand – behalve in juli- een dergelijke cursusavond.

Veertiendaagse van het Rode Kruis

Op donderdag 18 april start de veertiendaagse van het Rode Kruis. Dan worden pleisters verkocht op verschillende kruispunten en deze zijn ook in enkele handelszaken te koop. De opbrengst hiervan zorgt voor de belangrijkste vorm van inkomsten voor de Rode Kruis-afdelingen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.