Opening garage in Zwevegem

Neal en Marc Deconinck (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 28 januari was er officiële opening van de Garage Deconinck in de Avelgemstraat 190 in Zwevegem. De garage verhuisde in november 2022 van de Harelbeekstraat naar de nieuwe vestiging in de Avelgemstraat.

Marc Deconinck (58), een geboren en getogen Zwevegemnaar richtte de Garage Deconinck in de Harelbeekstraat in Zwevegem op in 1988. Het was en is nog altijd een garage waar allerlei merken tweedehands verkocht werden. “We specialiseren ons in Duitse merken”, vertelt zoon Neal (30) die door zijn vader al vroeg in de zaak rolde en de garage in 2019 overnam.

Neal woont samen met zijn vriendin en hun zoontje van anderhalf jaar in Zwevegem.

Hij is nu de zaakvoerder maar runt de zaak nog samen met zijn vader. Naast Marc en Neal zijn er nog drie mensen werkzaam in de zaak.

“Twee jaar geleden kozen we een pand in de Avelgemstraat om te kopen. Het is gelegen voor de gewezen pannenfabriek in Zwevegem-Knokke. We sloopten het huis en bouwden de garage op de grond. Van 2.000 m² grond zijn we naar 4.700 m² gegaan en onze toonzaal is verdriedubbeld in oppervlakte. Waar we in de Harelbeekstraat over een toonzaal van 600 m² beschikten, is de toonzaal in ons nieuw pand nu 1.800 m². Ook onze werkruimte is verdubbeld in oppervlakte.”

“We proberen een groter en recenter aanbod aan te bieden. De keuze voor een grotere toonzaal was vooral gericht op de elektrische toekomst. Elektrische en hybride wagens zin de toekomst, en naar de duurzaamheid van de batterijen bij die wagens is het toch beter als de auto’s binnen staan.”

“We behouden onze persoonlijke aanpak”

“De grootste verandering in onze grotere showroom is dat alle stock nu binnen staat en dat er meer werkruimte is. “Het is uiteraard de bedoeling om de verkoop te laten groeien, maar we willen zeker niet de grote garage worden waar er niets persoonlijks in zit. We kennen onze klanten bij naam en we bieden een persoonlijke aanpak. Het is een must dat we dit blijven bewaken!”

“Doordat we enkel aan auto’s werken die we zelf verkochten, kunnen we snel handelen als onze klanten in de problemen zitten en hen vlug helpen, waardoor ze zich geen ‘nummer’ hoeven te voelen. Die persoonlijke touch is belangrijk voor ons!”

Garage Deconinck is op weekdagen open van 8 tot 12 uur en van 13 tot 18.30 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Alle auto’s die er te koop worden aangeboden vind je online terug op www.garage-deconinck.be

Je kan de garage, gelegen aan de Avelgemstraat 190 in Zwevegem-Knokke bereiken via 056 75 43 09

error: De inhoud is beschermd!