Search

Openbare toiletten voorgesteld op Wereld Toiletdag

Copyright foto Els Deleu

Zorggroep H.Hart stelt voortaan de toiletten in Buda Kitchen open voor bezoekers van Stad Kortrijk. Dit werd voorgesteld op Wereld Toiletdag 19 november.

“Bij Zorggroep H.Hart Kortrijk streven we naar meer toegankelijke toiletten, ook voor oudere mensen of mensen met een beperking”, stelt ergotherapeut en occupational therapist Justine Asselman.

De Zorggroep werkte samen met partners uit Nederland, Polen, Zweden en Roemenië mee aan een onderzoek van een universiteit in Oostenrijk waarbij onderzoek en heel wat bevragingen gebeurden over ‘slimme toiletten’. “Zo gaven we als opmerking mee dat er eventueel nog iets kon gedaan worden om het bedieningsbakje nog wat eenvoudiger in gebruik te maken.” Ondertussen kocht men bij Zorggroep H.Hart een douche-wc aan die geïnstalleerd werd in het mindervalidentoilet in bistro Buda Kitchen en die openbaar toegankelijk is.

Via de HogeNood app kunnen de openbare toiletten (ook de mindervalidentoiletten) gevonden worden, daar staan nu ook de toiletten van Buda Kitchen aan de Budastraat bij.

https://www.worldtoiletday.info/

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.