Ook op vrijdag loopt Gullegem vol voor carnaval

In aanloop naar de Gullegemse Hoogdag, de 50ste carnavalstoet van zondag aanstaande, liep de deelgemeente van Wevelgem vrijdagnamiddag vol voor de kinderoptocht.

Deze kinderoptocht van de Orde van de Vlaskapelle met De Gulleboom vond al voor de 26ste keer plaats. De peutertjes waren de eersten en de oudste kinderen van de lagere school kwamen op het einde van de tocht die door verschillende straten in Gullegem liep. Alle leerlingen en leerkrachten van de basisschool De Gulleboom liepen mee.

Wij namen eerst plaats aan het woonzorgcentrum Het Gulle Heem waar de stoet op de oprit voorbijkwam. Zowel binnen als buiten zaten bewoners te kijken en te genieten van de verklede kinderen.

De lagere school vond inspiratie in de Olympische spelen voor de verkleedpartij.

De prinsen en prinsessen van de Orde van de Vlaskapelle leidden alles samen met de medewerkers van de Gulleboom in goede banen.

Ook de nieuwe prins Mitch I, het seniorenprinsenpaar Ronald en Annie en het kinderprinsenpaar George en Joppe waren als Mayonaise en ketchup van de partij.

Heel wat ouders en grootouders wilden deze optocht niet missen en namen vrijdagnamiddag verlof op hun werk.

De feesttent liep na de stoet vol met de kinderen van de lagere school, die er een feestelijke apotheose meemaakten. Ondertussen genoten de (groot)ouders en vele sympathisanten van een drankje.

Om 17 uur begon dan een kidsfuif en vanaf 18.45 uur mochten de ouders komen kijkjen.

Het uitverkochte Vlastival volgde vanaf 20 uur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.