Search

“Onze naam spreekt voor zich: ‘wees vrij om te genieten!’”

Frederik en Valerie en hun kinderen - (copyright foto Els Deleu)

Frederik Felbinger (46) en Valerie Rosseel (46) die onlangs naar Bissegem verhuisden runnen het catering- en verhuurbedrijf Befree2enjoy.

Frederik en Valerie zijn zelfstandig in bijberoep. “We doen alles van feesten, verhuren springkastelen, discobars, tafels, parasols, eetgerei, bestek,… Het eetgerei krijg je proper en mag je ongewassen terugbezorgen. We koken ook. We verzorgen zowel hoofdgerechten, desserts als dranken. We bieden dus alles om van feesten topfeesten te maken. Ons paradepaardje is onze barbecue. We zien barbecue wel meer als iets echt culinairs, waar we niet zomaar worsten en ribben opleggen maar bv. gaan voor opgevulde inktvisjes, kwartelhapjes en andere culinaire specialiteiten.” Vis  roken is nog iets wat Frederik zelf doet en wat je bij hem thuis kan afhalen. “Ook speenvarken en beenham pekelen doen we zelf.”

Frederik en Valerie

Frederik werd in Brussel geboren en Valerie groeide op in Oostende. Het koppel heeft met Illario en Kayo twee zonen.

Als hoofdberoep werkt Frederik bij NMBS. Hij genoot aanvankelijk een opleiding tot garagist in het VTI van Ieper. Frederik begon pas later met zijn koksopleiding aan Syntra. “Onze oudste zoon wou kok worden – dat is hij ondertussen in Bistro Café Passé in Wevelgem – en ik volgde ook een koksopleiding om met hem mee te kunnen.”

Valerie werkt halftijds met dienstencheques via Hulp in Huis. Ze gaat poetsen en strijkt ook van thuis uit. “In het weekend ben ik altijd jobstudent geweest in de horeca, ik mocht er ook in de potten roeren en kreeg de smaak te pakken. Later werkte ik nog in een slagerij.”

Zelfstandig

“Ooit zijn we met onze zaak gestart in Gistel. We begonnen aanvankelijk met discobars. Ik draaide ook voor discobars en karaoke en we werden dan gevraagd of we iemand kenden om tenten en springkastelen te huren. We kochten zelf een tent en een sprinkasteel aan, en zo rolden we er in en breidden we uit. Ik vond koken altijd al fijn en stond graag aan de barbecue en ook dat kwam er bij. De naam van onze zaak spreekt voor zichzelf: ‘Wees vrij om te genieten’, wij zorgen voor je feest en jij kunt meegenieten aan tafel.”

Tien  jaar geleden verhuisde het gezin naar Wervik wegens uitbreiding. “Nu moesten we opnieuw verhuizen omwille van dezelfde reden. In Wervik moesten we ons gerief in verschillende garages stockeren, en nu vonden we in de Wulverikstraat in Bissegem een huis met een ruime keuken en een loods van 200 vierkante meter erbij.” Het koppel verhuisde eind juni naar Bissegem.

Barbecue-team

Ook de vrije tijd van het gezin gaat naar koken. Met een koppel vrienden vormen ze het team ‘In Flanders Smoke’, een team dat deelneemt aan nationale en internationale barbecuewedstrijden. “We werden nog Vice-kampioen in Vlaanderen in Tapasbarbecue. Het laatste weekend van augustus nemen we deel aan een barbecuewedstrijd in Pelt en ook in september is er een wedstrijd. We doen twee tot drie wedstrijden per jaar.”

De verlofdagen gebruikt het gezin voor hun zaak. “Als we de datum van een feest op tijd weten kunnen we zorgen dat we verlof hebben. We zijn dus altijd open.”

Frederik gaat ook nog wel eens vissen en Valerie houdt van diamonds painting, hoewel daar momenteel niet veel tijd voor is.  Het koppel speelt ook darts. “Ook tegen samen tafelen zeggen we niet gauw ‘neen’”, besluiten ze.

www.befree2enjoy.be

0473/96.21.69 info@befree2enjoy.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.