Search

“Onze koersen zijn dit jaar ook het provinciaal kampioenschap”

copyright foto Els Deleu

Op zondag 7 april pakt Tombroek Koerse uit met de GP Tombroek Koerse – Memorial Dany Mistiaen, die dit jaar ook het provinciaal kampioenschap wielrennen voor U23 (van 18 tot 23 jaar) en Elite 2 (vanaf 23 jaar).

De wedstrijd voor Elite 2 start om 10.30 uur.

Bij Elite 2 worden 9 rondes van 13,5 km gereden, dus een afstand 121,50 km.

De U 23-renners starten om 14.30 uur en zij rijden 135 km, dus één ronde meer dan Elite 2.

Parcours

Start en aankomst bevinden zich voor de beide koersen aan het café Palace in de Tombroekstraat, in het centrum van Rollegem.

“Het parcours gaat van Rollegem naar de Lampestraat in Aalbeke, naar Marke en dan langs de Marionetten, waar men uitkomt aan de voet van de Marionetten in Kortrijk”, legt Massimo Van Lancker van Tombroek Koerse uit. “Daarna gaat het weer richting Bellegem om van daar weer naar Rollegem te komen.”

De momenten dat de koers niet voorbijkomt, kan er verkeer in één richting – de richting van de koers uiteraard, rijden. “We vermoeden dat de koers die in de voormiddag start een kleine drie uur zal duren en deze van de namiddag ook zo’n drie uur. Het eenrichtingsverkeer blijft op het parcours tot het einde van de tweede koers.

Feestje

“Net zoals vorig jaar sluiten we in ons café Palace af met de MG Brothers”, stelt Matthieu Mistiaen. “Dat zal rond 18.30 uur zijn.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.